Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a răspuns ironic liderului său de partid, Marcel Ciolacu, după ce acesta din urmă a propus restricționarea numărului de mandate pentru primarii și președinții de consilii județene. Toma a declarat că, deși apreciază propunerea lui Ciolacu, va candida din nou dacă buzoienii își doresc acest lucru pentru a-și finaliza proiectele începute.

Într-un interviu acordat publicației Sansa News, primarul Constantin Toma a comentat anunțul lui Marcel Ciolacu, care a cerut ca toți primarii și președinții de consilii județene care au deja două mandate să nu mai candideze pentru un al treilea. Toma a spus cu umor: „Am o părere foarte bună despre anunțul lui Marcel Ciolacu. O să mă odihnesc, o să fie extraordinar, dar dacă buzoienii o să insiste să fiu din nou primar, o să mă sacrific. Toate proiectele astea începute trebuie terminate.”

El a adăugat că cei care își fac treaba și se bucură de susținerea cetățenilor ar trebui să aibă dreptul de a candida din nou, argumentând că dacă oamenii sunt mulțumiți de performanțele lor, nu există motive să nu continue să le slujească comunitatea. Toma a subliniat că dorește să candideze din nou din partea PSD și să își continue mandatul de primar al Buzăului.

Această reacție vine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va cere ca toți primarii și președinții de consilii județene cu două mandate să se orienteze spre „alte provocări”, într-un efort de a introduce noi fețe și idei în administrația locală și județeană. Ciolacu a subliniat că este important ca funcționarii publici să rămână conectați la realitate și să evite îndepărtarea de problemele comunităților pe care le servesc.

Constantin Toma este primar al Buzăului la al doilea mandat și a menționat anterior că a fost încurajat de Marcel Ciolacu să candideze pentru această funcție în 2016. Într-un interviu anterior, Toma a mărturisit că decizia lui de a intra în politică a fost influențată de sprijinul lui Ciolacu și de dorința de a aduce îmbunătățiri comunității sale.

Dezbaterea cu privire la limitele mandatelor în administrație continuă să suscite interes și discuții în lumea politică din România, pe fondul eforturilor de curățare a imaginii partidului, în contextul scandalului care a implicat pe Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, și pentru a promova o administrare eficientă și transparentă a comunităților locale.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *