Primarul Munteanu Sorin, aflat la conducerea comunei Poșta Câlnău din 2012, se confruntă cu acuzații grave de furt de energie electrică. Potrivit unui denunț recent, Munteanu Sorin ar fi executat și folosit o instalație clandestină de racordare la rețeaua publică de electricitate încă din anul 2020.

Infracțiunile în detaliu:

  • Furt – Fapta prevăzută de art. 228 al. 1, 3 din Codul Penal, cu aplicarea art. 35 al. 1 din Codul Penal (infracțiune continuată).
  • Executarea sau folosirea de instalații clandestine – În scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform art. 92 al. 2 din Legea 123/2012, cu aplicarea art. 35 al. 1 din Codul Penal (infracțiune continuată).

Detalii ale denunțului

Conform documentului de denunț, Munteanu Sorin, locuitor al imobilului situat pe strada Luceafărului, nr. ** din Poșta Câlnău, ar fi folosit o instalație ilegală pentru a se racorda direct la stâlpul de electricitate aflat pe drumul național E85. Această racordare ilegală este dovedită prin înregistrări video realizate în diferite perioade ale anilor 2021, 2022 și 2023, care arată clar prezența constantă a cablurilor electrice conectate ilegal.

În plus, se menționează că iluminatul din curtea primarului funcționează sincronizat cu iluminatul public, indicând racordarea ilegală la rețeaua publică de energie electrică.

Implicații și cereri

Denunțătorul, un cetățean al comunei, subliniază gravitatea acestor fapte, având în vedere poziția de edil a lui Munteanu Sorin, care ar trebui să fie un exemplu pentru comunitate. Având în vedere conexiunile politice ale primarului și relațiile sale cu autoritățile locale, se solicită ca ancheta să fie desfășurată de alți procurori din alte județe pentru a asigura imparțialitatea și confidențialitatea.

Denunțătorul cere efectuarea unei percheziții la domiciliul primarului, cu participarea tehnicienilor din cadrul furnizorului de energie electrică, pentru a stabili modalitatea racordării ilegale și cuantumul prejudiciului cauzat de furtul de energie pe o perioadă de patru ani.

Concluzie

Aceste acuzații serioase pun sub semnul întrebării integritatea și responsabilitatea primarului Munteanu Sorin. Rămâne de văzut cum vor evolua anchetele și ce măsuri vor fi luate în acest caz de către autorități.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *