Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, membru al Partidului Social Democrat (PSD), se află în custodia Direcției Naționale Anticorupție (DNA) după ce a fost reținut în seara zilei de miercuri, într-un caz care vizează acuzații de trafic de influență.

Surse judiciare au dezvăluit pentru Puterea.ro că Ion Georgescu este acuzat de procurori că a cerut o sumă considerabilă, de 30.000 de euro, ca mită pentru a facilita angajarea unei persoane într-un post de conducere într-un spital local. Conform informațiilor furnizate, primarul din Mioveni a fost prins în flagrant în timp ce încerca să returneze o parte din suma primită drept avans, adică 10.000 de euro, deoarece nu a reușit să îndeplinească promisiunea de a asigura angajarea respectivă.

Această dezvăluire șochează comunitatea locală și pune sub semnul întrebării integritatea în administrația publică locală. În plus, cazul a adus în prim-plan figura primarului Ion Georgescu, care anterior a atras atenția presei cu privire la decizia sa controversată de a aloca fonduri publice în valoare de 217.000 de euro pentru achiziționarea a cinci clopote destinate Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ce se află în proprietatea Bisericii Ortodoxe.

Conform informațiilor furnizate de ebihoreanul.ro, numele primarului urma să fie gravat pe aceste clopote, iar justificarea acestui act a fost oferită de Ion Georgescu ca fiind necesară pentru comunitatea ortodoxă și în concordanță cu prevederile legale.

În prezent, procurorii efectuează percheziții la locuința primarului, iar cazul continuă să atragă atenția opiniei publice și a mass-mediei. DNA va continua investigațiile pentru a elucida pe deplin detaliile acestui caz, iar consecințele sale asupra carierei politice a primarului Ion Georgescu și asupra eforturilor de combatere a corupției în administrația locală rămân de văzut.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *