Primarul din Cochirleanca, Nicolae Stancu, reținut într-un dosar amplu de poluare și gestionare ilegală a deșeurilorFoto: Sansanews.ro

Un scandal de proporții zguduie comuna Cochirleanca din județul Buzău, după ce primarul în funcție, Nicolae Stancu, a fost reținut în urma unor acuzații grave legate de poluarea mediului înconjurător și gestionarea ilegală a deșeurilor.

Anchetatorii au descins în această dimineață la sediul primăriei, precum și la alte adrese, în căutarea de probe în dosarul care vizează mai multe infracțiuni legate de impactul asupra mediului înconjurător. Suspecțiile se concentrează în special asupra coordonării activităților de colectare, incendiere și îngropare a deșeurilor, precum și disfuncționalităților în sistemul de canalizare al comunei.

Potrivit plângerilor, primarul din Cochirleanca – Nicolae Stancu ar fi condus personal aceste activități ilegale, care au dus la deversări deșeurilor și a apelor uzate pe terenurile și în apele din vecinătate. Mai mult, ancheta relevă că stația de epurare, în care s-au investit sume semnificative, este nefuncțională, iar deșeurile sunt evacuate fără epurare în mediul înconjurător.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat conduce ancheta, iar ofițerii de la Biroul Arme, Explozibili și Substanțe Toxice din IPJ Buzău sunt implicați în cercetări.

În comunicatul recent emis de Biroul de Presă al Poliției se menționează că activitățile ilegale sunt cercetate într-o cauză penală ce vizează eliminarea, incendierea și îngroparea deșeurilor, precum și evacuarea apelor uzate în mod ilegal.

Nicolae Stancu, primarul în funcție, se află deja în atenția legii din alte motive. Acesta este deja condamnat cu suspendare într-un alt dosar, și anume pentru acte de corupție, iar acum se confruntă cu noi acuzații legate de poluarea mediului înconjurător. Din punct de vedere politic, Stancu a traversat diverse partide, de la PNL la PSD, fiind recent nominalizat ca și candidat la alegerile locale.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *