În urma articolului nostru: Cum a împărțit Cîțu ultimul tun. Bani pentru baronii PNL, au existat o serie de reacții, însă niciun edil nu a avut curajul să aducă în atenția locuitorilor, adevărata problemă. Cu toate acestea, primarul comunei Berca, a decis să rupă tăcere și să ne furnizeze mai multe informații și documente privind ultima rectificare bugetară.

,,În plângerea pe care o vom face, vom dovedi clar sumele cerute de către noi Prefecturii. De ce Prefecturii? Pentru că Prefectura ne-a cerut să prezentăm cât mai repede câți bani avem nevoie pentru funcționarea primăriei, cofinanțări, datorii, plăți restanțe, etc.

Nu este adevărat ce a prezentat președintele PNL Buzău. Banii au fost împărțiți cum a vrut guvernul PNL, fără să țină cont de cerințele primăriilor. Noi toți cei care nu am primit nimic sau foarte puțin, avem documente în spate și putem demonstra oricând ca nu au ținut cont de cerințele noastre la această ultima rectificare și nici la celelalte rectificări. Mereu Prefectura a cerut în scris machete cu sumele de care avem nevoie pentru buna funcționare, dar nu nu au respectat niciodată decât la primăriile peneliste. Vom face toți plângere penala, nu vom asista pasiv la discriminările guvernului”, ne-a scris Ionel Dobrița, primarul comunei Berca.

Drept dovadă, primarul din Berca ne-a transmis un email cu adresa Prefecturii Buzău prin care au solicitat un răspuns urgent pentru întocmirea ordonanței cu privire la rectificare.

Avramescu și teoriile „conspiraționiste”.

Președintele PNL Buzău, încearcă ca ce obicei să mușamalizeze subiectul banilor de la guvern. Acesta susține că mai mulți bani au fost dați la PSD, PMP și Pro România, față de PNL. Însă ce nu pomenește deputatul de Buzău, este că primăriile cu edili social-democrați și restul, sunt exponențial mai multe față de primăriile cu edili liberali.

De noaptea minții, este că cea mai mică comună din județ, comuna Pardoși, cu un număr de 450 de locuitori a primit de două ori mai mulți bani decât Berca, Mărăcineni, Poșta Câlnău(toate comunele mari) la un loc!

Liberalii buzoieni susțin că Pardoși, comună păstorită de un primar PNL, a avut aproximativ 20 de proiecte, iar de aceea comuna a primit 400.000.

Ionel Dobrița: ,,Dl. președinte al PNL, este penibil”

ca sa nu mai spună dl președinte PNL ca noi nu am cerut bani pt cele doua componente care au stat la baza rectificării va anexez și solicitarea noastră.Sa te aperi și sa spui ca cei de la Pardosi au nevoie de 600.000 pt ca au 20 de proiecte, este penibil.Ca la grădiniță…de rasul-plansul.Și noi avem proiecte cu cofinanțare, și te asigur ca și colegii mei din PSD, au tot asa solicitări cu sume mult mai mari decât cei 50.000 lei primiți.

,,Să nu mai spună dl. președinte PNL că noi nu am cerut bani pentru cele două componente care au stat la baza rectificării, vă anexez și solicitarea noastră. Să te aperi și sa spui că cei de la Pardoși au nevoie de 600.000 pentru ca au 20 de proiecte, este penibil. Ca la grădiniță, de râsul-plansul. Și noi avem proiecte cu cofinanțare, și vă asigur ca și colegii mei din PSD, au tot așa solicitări cu sume mult mai mari decât cei 50.000 primiți”, ne-a mai scris primarul din Berca.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *