unire referendum buzau tintesti

Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a dezvăluit planuri îndrăznețe pentru viitorul localității sale, exprimându-și dorința de a uni Buzăul cu comuna învecinată Țintești. Pentru această inițiativă, primarul Toma ar avea în plan să colaboreze cu celebrul actor Codin Maticiuc, cunoscut pentru rolul său în filmul de succes „Miami Bici 2”.

Una dintre replicile memorabile din acest film, „Să facem Buzăul Mare”, a stârnit interesul publicului și a transformat Buzăul în subiect principal al comediei. Codin Maticiuc și Bromania (Matei Dima) au fost în centrul atenției în această producție cinematografică, promovând intens orașul Buzău. Nu este întâmplător că această replică a fost menționată deseori în campania pentru alipirea comunei Țintești de municipiul Buzău în anul 2021.

Referendumul de unire cu Ținteștiul a fost un eșec pentru PSD la Buzău

O serie de dezvăluiri au apărut la acel moment despre afacerile și averea primarului Toma din localitatea Țintești, dar și interesele ascunse pe care terenurile dintre Buzău și municipiul Buzău s-au vândut la suprapreț înaintea referendumului în cautarea unei lovituri economice date de oamenii de afaceri din Buzău sau simpli cetățeni care au pus un ban deoparte.

Citește și: CORUPȚIA ȘI MINCIUNA | TOMA DEȚINE CONACUL GAROFLID ȘI 30 DE HECTARE

Prezenţa la urne a fost 10.68% în municipiul Buzău şi 43,03 % la Ţinteşti. Imediat după închiderea urnelor, primarul Constantin Toma, iniţiatorul proiectului a anunțat în presa locală că va face acest referendum ori de câte ori va fi nevoie pentru a reuși alipirea cu comuna buzoiană Țintești.

Este de menționat că referendumul care va avea loc cel mai probabil anul viitor, primește o șansă în plus, deoarece populația municipiului Buzău și a comunei Țintești au scăzut drastic la ultimul recensământ.

Este de remarcat cum primarul din Țintești, vărul primarului Constantin Toma, este dispus să renunțe la funcția și salariul său în detrimentul unei uniri cu municipiul Buzău. Ce interese să fie oare la mijlocul acestei afaceri?

Citește și: Banii pentru referendum s-au împărțit la partid – PSD

Toma vrea un film cu Maticiuc chiar la Buzău și Țintești… nu la Miami

Într-un interviu acordat cu ocazia premierei filmului, primarul Constantin Toma a subliniat importanța oricărei forme de promovare pentru orașul său. Chiar dacă nu a avut încă ocazia să vadă „Miami Bici 2”, el a exprimat bucuria că Buzăul este subiect de discuție și că filmul, chiar dacă este o comedie, poate aduce beneficii în promovarea orașului.

Despre colaborarea cu Codin Maticiuc, primarul Toma a dezvăluit că au discutat înaintea premierei pentru a face evenimentul de lansare cât mai special la Buzău. „Am vorbit chiar aseară cu el pentru că această lansare, care se va face la Buzău, se dorește a fi cât mai frumoasă și diferită”, a adăugat primarul.

Întrebat dacă ar colabora cu Codin Maticiuc pentru a realiza un film dedicat orașului Buzău, primarul Toma a răspuns afirmativ, adăugând cu umor: „De ce nu? Doamne ferește să fie dramă! Realitatea poate fi îmbrăcată și într-o comedie, dar și într-un film documentar. Buzăul este în plină transformare, iar dacă se vorbește despre Buzău este foarte important, chiar și la mișto, cum e în Miami Bici 2.” Planurile pentru un posibil film despre Buzău cu implicarea lui Codin Maticiuc par să se contureze, iar orașul se pregătește pentru noi oportunități și vizibilitate în lumina reflectoarelor cinematografiei.

Primarul Constantin Toma anunță a doua încercare de Referendum pentru Unirea Buzăului cu Țintești

Într-o declarație făcută miercuri în cadrul unei emisiuni la Focus TV, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a confirmat intenția sa de a organiza a doua încercare de referendum pentru unirea Buzăului cu comuna Țintești. Aceasta vine după proiectul nereușit al anului 2021, când primarul a explicat eșecul prin dezinteresul buzoienilor față de consultarea populară, precum și alte motive.

Într-o perspectivă optimistă, Toma a subliniat că reluarea referendumului ar avea loc doar într-un context legislativ mai favorabil. El a menționat posibilitatea de a introduce votul prin corespondență și de a organiza referendumul pe parcursul a două zile pentru a stimula participarea cetățenilor. Primarul a adăugat: ”Nu se știe niciodată! Se va modifica legea și sunt convins că acest referendum a declanșat ceva chiar și la buzoienii care nu au fost la vot, pentru că este un proiect care va contribui semnificativ la dezvoltarea Buzăului.”

Cu toate că inițiativa a fost până acum doar sugerată, declarația recentă a primarului aduce o nouă perspectivă asupra posibilității unei reevaluări a votului pentru unirea Buzăului cu comuna Țintești, cu speranța că schimbările legislative și interesul crescut al comunității vor conduce la succesul acestei inițiative în viitor.


RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE
3 thoughts on “Primarul Constantin Toma vizează unirea dintre Buzău și Țintești cu ajutorul actorului Codin Maticiuc”
  1. Buzoienii nu sunt foarte inteligenti de felul lor, asta e demonstrat clar in primul rand prin primarul pe care il au dar nici atat de prosti nu cred sa fie incat sa-i voteze falimentarului astuia planul de imbogatire a neamului pe baza unor terenuri fara valoare intr-un camp unde nici animale salbatice nu traiesc de rau ce e acolo.
    Tuie Moma! DEMISIA, INCAPABILULE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *