Primăria Vadu Pașii plătește peste 4.500 de lei pentru fiecare câine capturat și eutanasiat

O nouă controversă zguduie comuna Vadu Pașii din județul Buzău, pe fondul unei gestiuni neadecvate a fondurilor publice în ceea ce privește problema maidanezilor. După ce primarul a fost implicat într-un incident violent și a fost cercetat penal, acesta și alte persoane din dosar au aderat la Asociația pentru Protecția Animalelor, ASPA IVETS.

Cu toate acestea, situația a luat o întorsătură șocantă atunci când s-a aflat că, în urma acțiunilor ASPA IVETS, au fost capturați 34 de câini din comuna Vadu Pașii, iar ulterior au fost eutanasiați nu mai puțin de 33 dintre aceștia. Această acțiune controversată a lăsat locuitorii comunei și pe cei din mediul online într-o stare de revoltă și indignare.

Cât costă viața unui câine? 4.542,24 de lei pentru capturarea și eutanasierea acestuia!

Tot mai mulți cetățeni pun sub semnul întrebării gestionarea fondurilor publice, în special după ce s-a aflat că UAT Vadu Pașii a plătit o sumă considerabilă, de 154.435,94 lei, către ASPA IVETS pentru aceste acțiuni, ceea ce se traduce printr-o plată de aproximativ 4.542,23 lei pentru fiecare câine capturat și eutanasiat.

Această sumă exorbitantă este considerată de mulți ca fiind cheltuită inutil, în special având în vedere că ar fi putut fi direcționată către alte inițiative, cum ar fi sterilizarea animalelor, care ar fi rezolvat în mod definitiv problema înmulțirii și abandonului câinilor fără a implica violența împotriva acestora.

Totuși, un alt lucru esențial este acela că după ce câinii sunt capturați, societatea comercială ASPA VETS trebuie să adăpostească câinii timp de două săptămâni pentru a oferi posibilitatea ca proprietarii câinilor să-i poată recupera de la padoc, însă ASPA VETS are padocul în jud. Giurgiu, fapt pentru ca odată ce câinii sunt luați de pe străzile din comuna Vadu Pașii, aceștia nu mai pot fi recuperați.

În anul 2022, edilul a inițiat pe un grup de Facebook destinat comunei Vadu Pașii un sondaj cu privire la capturarea sau sterilizarea câinilor fără stăpâni. Rezultatul a fostul unul clar, majoritatea locuitorilor au ales ca patrupedele de pe străzile din comună să fie sterilizate. Din această cauză, recent, sondajul a și dispărut de pe Facebook și s-a început ”masacrarea” câinilor de pe străzile comunei Vadu Pașii.

În timp ce presiunea publică crește asupra autorităților locale, comunitatea se întreabă de ce nu sunt implementate soluții mai umane și sustenabile pentru gestionarea acestei probleme, care să respecte atât drepturile animalelor, cât și banii contribuabililor. Este clar că situația actuală nu este doar inadecvată, ci și inacceptabilă într-o societate modernă și conștientă.

Primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon, a scăpat de închisoare după ce a fost implicat într-un incident violent, fiind cercetat într-un dosar penal pentru lovire și alte violențe. Acesta a fost trimis în judecată alături de alte cinci persoane, toți fiind acuzați de distrugere, lovire și alte fapte de natură penală.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *