Astăzi în jurul orei 19:00 în fața magazinului Triton din cart. Orizont am întâlnit o familie de ucraineni fugiții din calea războiului.

Rusa pocită pe care reporterul o cunoaște, a dat roade. Cei doi tineri în vârstă de 30 de ani se aflau alături de doi copii, șocați încă de ceea ce se întâmplă și bulversați că de câteva zile sunt fără drumuri și fără vreo speranță că își vor reface viețile ca înainte.

Familia a dorit să ne ofere câteva cuvinte, însă cu rugămintea să nu fie filmați sau fotografiați.

,,Suntem în tranzit. Mergem spre o altă țară.(…) Nu știm ce vom face și unde vom ajunge mai exact. Cei doi copii încă nu știu exact de ce nu se vor mai întoarce acasă în Harkiv”, ne-a spus Dimitri, tatăl copiilor.

Aproximativ 14.000 de cetăţeni ucrainieni se află în România de la începutul crizei din Ucraina. Doar 54 dintre aceştia au cerut azil în România, iar la frontiere se organizează zone tampon, zone de aşteptare şi puncte de asigurare a hranei şi a apei. 

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *