În ziua de 04 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și din cadrul Biroului Siguranță Școlară, au organizat şi desfăşurat online, o activitate preventivă cu elevii și cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale “Dionisie Romano” Buzău, cu scopul prevenirii victimizării minorilor și creșterii gradului de siguranță.

Activitatea s-a centrat pe semnalarea situaţiilor de pericol din sfera traficului de persoane, în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente de risc.
Elevilor le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane, fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

Pe parcursul activității au fost folosite clipuri video cu experimente sociale efectuate pe tema abordării minorilor pe internet prin intermediul unor conturi false create pentru diseminarea identității reale, pe marginea cărora au fost lansate dezbateri.

De asemenea, în cadrul activităţii au mai fost abordate şi dezbătute subiecte legate de prevenirea cazurilor de electrocutare în sectorul transporturilor feroviare – fiind prezentate și materialele campaniei naţionale „Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieţi!”.
La activitate au participat aproximativ 96 de elevi şi cadre didactice.

Sursa foto – Jurnalul de Buzău

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *