Sursă: ro.sputnik.md

Mihail Milea a vorbit, într-un interviu exclusiv acordat Agenției de Presă Sputnik, despre felul în care a reușit să convingă mai mule mame să nu facă avort și a subliniat ce efecte devastatoare are acest lucru asupra omenirii.

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Cine este părintele Mihail Milea? Iată o întrebare la care preot profesor doctor Mihail Milea a răspuns făcând referire la marele poet Grigore Vieru.

Read more: https://ro.sputnik.md/religion/20210223/33746081/Preot-Milea-Vin-necazuri-boli-pentru-ca-nu-iubim-viata.html

Sursă: ro.sputnik.md

”Sunt un fir de iarbă, ca să folosim o metaforă a marelui poet Grigore Vieru de dincolo de Prut. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu că mi-a dat această bucurie să mă nasc și nu oriunde, ci în România, în această Grădină a Maicii Domnului, cuvânt România din care poți face cea mai frumoasă propoziție – Om în Rai”, a explicat preotul Mihail Milea, exclusiv pentru Agenția de Presă Sputnik.

Provine dintr-o familie numeroasă, 12 copii la părinți, 8 băieți și 4 fete. A copilărit în vechiul regim comunist. De la părinți a învățat credința, dragostea față de Dumnezeu și iubirea de patrie.  

A înființat o fundație pentru copii, ”Sfântul Sava de la Buzău” și în cadrul acesteia, cu ajutorul voluntarilor, au făcut multe proiecte sociale, culturale, misionare.

”Am sute de copii, tot ai mei, pe care, cu ajutorul Lui Dumnezeu, i-am salvat de la avort și am putut să le dăm această șansă să trăiască, să ajungă și ei oameni mari în societate. Mă mândresc tare mult cu acești copii salvați cu ajutorul Lui Dumnezeu”, spune părintele Milea.

Cum s-a întâmplat acest lucru? Au venit mamele însărcinate la preotul Milea să îi ceară sfatul, atunci când erau în impas? Cum a intrat în contact cu acele femei care doreau să renunțe la copiii lor nenăscuți?

Preotul Mihail Milea este și duhovnic și, în această calitate, spovedește foarte multe persoane, începând de la copii, de la elevi, de la membrii familiei și până la cei cu responsabilități administrative locale, guvernamentale chiar.

Ca duhovnic, mereu îndemna oamenii să aibă frică de Dumnezeu.

”Frica de Dumnezeu înseamnă să ai această mare atenție în viață să nu-ți ia Dumnezeu mâna de pe tine, pentru că noi, în permanență, 24/24 de ore suntem ținuți în mâinile Lui Dumnezeu. Un om cu frică de Dumnezeu este un om care iubește frumosul, iubește binele”, a explciat preotul Milea.

În ceea ce privește mamele care doreau să acă avort, preotul spune că le-a descoperit la spovedanie și, atunci, le dădea chiar exemplul personal. Mai exact, le spunea că provine dintr-o familie numeroasă și că, dacă mama sa l-ar fi avortat, nu ar fi mai putut fi lângă femeia respectivă ca preot.

”Cine știe, poate acel copil, pe care vrei să-l omori, acela va ajunge chiar președintele României și va fi mai bine pentru România sau în altă parte unde va ajunge el, poate acela va inventa ceva să fie mai bine în lume. Dumnezeu ne cheamă ca noi să lucrăm în această viață”, a explicat părintele.

Pe majoritatea spune că le-a convins să păstreze copilul și s-a declarat îngrozit de numărul mare de avorturi din România din 1990 până acum.

”De aceea vin necazuri, boli, pentru că noi nu iubim viața”, a delcarat preotul Mihail Milea.

Read more: https://ro.sputnik.md/religion/20210223/33746081/Preot-Milea-Vin-necazuri-boli-pentru-ca-nu-iubim-viata.html

Sursă: ro.sputnik.md

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *