Geoparcul Ținutului Buzău a primit un prim vot pozitiv, din partea Comisiei Unesco!

Vestea a fost dată de reprezentanții Ținutului Buzaului, pe pagina de facebook.

A doua sesiune de vot va avea loc în primăvara anului viitor.

O veste foarte bună!Ținutul Buzăului a primit astăzi un vot pozitiv✅ în Consiliul UNESCO, ceea ce înseamnă că suntem recomandați să devenim Geoparc Global UNESCO în 2022! Rezultatele muncii în echipă încep să se vadă și sunt mândru că Ținutul Buzăului va primi recunoașterea internațională pe care o merită! În primăvară va avea loc votul boardului UNESCO, care reprezintă ultimul pas și care se bazează pe recomandarea dată astăzi de Consiliul UNESCO. Ne mai despart doar câteva luni de votul final, care va fi cu siguranță unul pozitiv! a scris președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu pe facebook

Dosarul de aplicație a fost trimis de Asociația Ținutului Buzăului, la data de de 27.11.2020. Acesta cuprindea informații referitoare la teritoriu, rezultatele proiectului și alte șapte anexe standard.

Sursă foto: tinutulbuzaului.org

MAI MULTE DESPRE ȚINUTUL BUZĂULUI

Potrivit asociației Ținutul Buzăului, acest proiect este o ocazie bună, pentru dezvoltarea tursimului alternativ. Acest tip de turism este unul sustenabil și echitabil, care poate să aducă beneficii atât turiștilor, cât și localnicilor.

Ținutul Buzăului se află în zona de curbură a Carpaților, la tranziția dintre dealuri și Munți. Acesta se întinde pe o suprafață de 1036 km2 și cuprinde 18 comune. Circa, 43,000 de munteni locuiesc în acea zonă.

Ținutul Buzăului se ramarcă prin contextul tectonic particular, dar și prin o mulțime de elemete geologice rare și spectaculoase.

CE ESTE UN GEOPARC?

Un geoparc este un teritoriu care se remarcă prin valori naturale și culturale, de o importanță majoră la nivel interanțional. Cunoscut drept: „Parc al Pământului”, acesta vine și în sprijinul comunităților, care vor avea ocazia să se dezolvolte.

Rețeaua Globală a Geoparcurilor(GGN) cuprinde 147 de georparcuri din 41 de țări.

DE CE ESTE IMPORTANT PENTRU BUZĂU?

Ținutul Buzăului va fi recunoscut la nivel internațional. Statutul de Geoparc UNESCO va aduce mai mulți vizitatori, inclusiv din afară țării. În plus, mai multe comune vor avea ocazia să se dezvolte, atât pe plan economic cât și social.


cnpaulescu.ro

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *