Verificarea din teren a culturilor agricole arată clar că acestea au avut de suferit ca urmare a secetei pedologice, iar efectele se văd cu ochiul liber. Este nevoie de urgentarea operațiunilor pentru ca fermierii să primească despăgubiri, iar fermierii care intenționează să reînsămânțeze terenurile să poată trece la aceasă procedură. Facem astfel tot ce ne stă în putință la nivel județean pentru ca buzoienii să aibă pe masă hrană sănătoasă

prefectul Leonard Dimian

Prefectul județului Buzău, dl. Leonard Dimian, împreună cu subprefectul Vasile Alecu, au făcut luni, 27 aprilie, o vizită de lucru în comunele Ziduri și Puiești pentru a verifica stadiul de vegetație al culturilor agricole în contextul secetei pedologice care a afectat agricultura.


Înainte de verificările din teren, la nivelul Instituției Prefectului a fost constituit Grupul de suport tehnic pentru evaluarea pagubelor cauzate de seceta pedologică, prin care au fost solicitate instituțiilor responsabile suprafețele totale ale culturilor înființate în toamna anului trecut, precum și centralizarea declarațiilor fermierilor privind gradul de afectare a culturilor. De asemenea, au fost solicitate de la Administrația Națională de Meterologie date legate de cantitatea de precipitații înregistrată în județul Buzău din septembrie 2019 până în prezent, urmând ca, după obținerea datelor, să se constituie comisii de verificare cu privire la valoarea pagubelor cauzate de seceta pedologică.

Instituția Prefectului – Județul Buzău va continua în zilele următoare inspectarea suprafețelor agricole din zona de câmpie a județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *