Buzăul se confruntă în acest moment cu o situație alarmantă. Mii de hectare au fost cuprinse de flăcări în ultimele zile, iar autoritățile n-au nicio soluție de stopare.

Prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, a declarat în direct la Realitatea Plus: ,,Dezastrul din Buzău, ca-n Grecia.  Ard circa 500 de hectare de vegetație uscată, iar incendiile ar fi izbucnit de la cei care dau foc, deliberat, vegetației, pentru a curăța terenul în vederea cultivării”.

Situație alarmantă pe care Buzăul n-a mai întâmpinat-o până în prezent. Mii de hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș, au fost cuprinse de flăcări, după ce mai mulți piromani au incendiat terenurile pentru curățenia de primăvară. În cele mai multe cazuri, au fost afectate și sute de hectare de pădure.

Autoritățile locale se bat cu pumnii în piept și susțin că situația este sub control, însă în realitate lucrurile stau puțin diferit. Aleșii locali, respectiv primarii din localitățile vizate de incendiile de vegetație, nu au niciun interes pentru a identifica făptașii. Nu se „riscă” niciun primar să își pună sătenii în cap, din cauza incendiilor de vegetație uscată.

De exemplu, la Beceni, incendiile de vegetație s-au folosit mai degrabă politic. Primarul din localitate și-a acuzat viceprimarul că a incendiat dealurile din comună, după ce acest a fost surprins că stingea flăcările.

Potrivit mai multor cititori, incendiile de vegetație sunt puse în principal de ciobani pentru ca în 2-3 săptămâni să poată scoate din nou ovinele la păscut.

Pe de altă parte, unii fermieri sunt acuzați că au incendiat terenurile, pentru a obține subvenția de la APIA.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *