Alertă pentru posibilă infectare cu virusul mortal din China.

Un tânar de 24 de ani, care s-a întors acum o săptămână de la studii din China, s-a prezentat astăzi în jurul prânzului la spitalul din Bacău. Acesta prezenta simptomele specifice coronavirusului, iar după un consult de specialitate, a fost mutat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș”, din București, unde a fost băgat în carantină.

Transferul studentului, stârnește deja controverse.

În timp ce oamenii de pe ambulanță au fost echipați cu acele costume de protecție, posibilul bolnav a purtat doar o mască la gură și a fost plimbat printre alți pacienți, fără nici o problemă. Conform protocolului, aceste trebuia băgat într-o izoletă sub presiune, pentru a împiedica răspândirea virusului.

Întrebați de reporterii de la fața locului, medicii au spus că nu vor sa sperie populația.

Pacientul a venit dintr-o regiune din China cu puține cazuri confirmate de infecție cu noul Coronavirus (128 cazuri), răspândite în 11 localități. A sosit în țară în urmă cu opt zile. Este foarte puțin probabil ca pacientul să fie infectat cu noul Coronavirus. La sosirea în țară a prezentat doar febră și tuse seacă, care între timp s-au remis în momentul de față acuzând dureri musculare”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății, după cele întâmplate mai sus.

Mâine alți 25 de români, membrii unui grup folcloric din Mioveni, se vor întoarce în țară din Beijing.

Vom revenii cu detalii!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *