În urma votului din Consiliul local, de luna aceasta (august), polițiștii locali din mun. Buzău, nu vor mai primi norma de hrană.

Norma de hrană a fost încasată de polițiștii locali doar câteva luni, din februarie până în iulie 2020. S-au dat 25 de lei/zi pentru personalul contractual și 32 de lei/zi pentru funcționarii publici, iar la cei care lucrau în schimburi, se mai adăugau 5 lei/zi.

Primarul Constantin Toma le-a solicitat consilierilor locali să ia această decizie deoarece Buzăul nu ar mai avea bani, pe fondul încasărilor reduse, din cauza pandemiei cu coronavirus.

„Îmi pare rău, dar nu mai sunt bani! Îi rog pe polițiștii locali să înțeleagă. Din cauza pandemiei ăsteia suntem, Primăria Buzău, pe 2020, la doar 50% din încasări. Dacă vom găsi cumva bani în lunile următoare vom reveni și vom acorda polițiștilor locali, pe lângă salariu, și norma de hrană”, a afirmat Toma.

Tăierea normei de hrană a fost criticată de consilierii Silviu Roșioru și C-tin Ionescu, dar fără rezultat, deoarece decizia a fost luată, în defavoarea „localilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *