În perioada 25 – 29 martie 2021, poliţiştii desfășoară acţiuni suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice. Poliţia buzoiană este la datorie permanent, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetăţenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranţă.

În perioada  25 – 29 martie 2021, poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră şi alte formaţiuni operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău acționează pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

La acţiuni sunt angrenaţi şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control.

Polițiștii acționează pe linia prevenirii şi combaterii faptelor comise cu violenţă, a actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice în zona localurilor şi unităţilor de alimentaţie publică, prevenirea şi combaterea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere şi scoaterea din trafic a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, în cadrul activităţilor fiind efectuate verificări şi cu privire la modul de asigurare cu pază a mai multor obiective de pe raza municipiului Buzău.

În cadrul acţiunilor au fost constituite dispozitive de control și au fost organizate 80 de filtre. Polițiștii au acţionat în zona unităţilor de alimentaţie publică din diferite zone pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice ce s-ar putea produce pe fondul consumului de băuturi alcoolice, dar și pentru verificarea respectării programului de funcționare și a celorlalte reglementări în vigoare instituite în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2.

Astfel, la activităţile de desfășurate ieri, 25 martie a.c., au participat 250 de efective.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă în intervalul 22.00 – 05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Au fost efectuate verificări în restaurante, terase, târguri, pieţe, centre comerciale, săli de jocuri, fiind controlate 15 societăți comerciale, în 35 de locaţii de interes.

Pe parcursul activităţilor au fost legitimate peste 1000 de persoane.

Au fost efectuate şi acţiuni specifice de control în trafic, în scopul prevenirii si combaterii oricăror abateri de la respectarea normelor legale, având în vedere și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2. În acest context au fost verificate 25 de mijloace de transport public în comun.

În cadrul acțiunilor au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, abateri prevăzute de Legea 55/2002 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dar şi pentru alte acte normative.

Acțiunile vor continua  și în perioada weekendului!

Sursa – IPJ BUZĂU

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *