În data de 16 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 166 sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 14 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 45 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 6 de conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 114 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 30 de ani, din Piatra-Neamţ care rula pe DN2/E85, în afara localităţii Oreavul.
Alte sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (14), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (15), dar şi 39 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Alte 8 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore de la implicarea într-un eveniment soldat doar cu pagube materiale, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, precum şi pentru neoprirea autovehiculului la semnalul efectuat de poliţistul rutier.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 10 pietoni.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 63.000 de lei.

Tot în data de 16 noiembrie a.c., poliţiştii ruteri din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, au depistat la volanul unui autoturism, un bărbat în vârstă de 43 de ani din Râmnicu Sărat, ce se deplasa pe o stradă din municipiu.
Şoferul emana halenă alcoolică, dar a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi prelevarea de proble biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *