În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 146 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 64.000 de lei.

Pentru că nu au respectat regimul legal de viteză, 76 de conducători auto au fost sancţionaţi de poliţişti, iar 8 dintre ei au predat permisele pentru 90 de zile. Cea mai mare viteză – 129 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui brăilean de 38 de ani, depistat la volanul autoturismului pe DN2/E85, în localitatea Mihăileşti.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(20), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice (8), dar şi pentru alte abateri în trafic(26).

Poliţiştii au reţinut alte 3 permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului, precum şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor.
Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 4 pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze.

Tot ieri, poliţiştii au întocmit un dosar penal care a vizat conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În acest caz, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Buzău, care a fost depistat pe raza municipiului, iar la testarea cu aparatul etilotest a reieşit o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *