În weekend, poliţiştii au acționat în trafic pentru fluidizarea circulației pe principalele artere rutiere predispuse la aglomerare și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Totodată, au fost organizate acțiuni punctuale pentru combaterea vitezei excesive acţionându-se cu toate aparatele radar pentru scoaterea din trafic a șoferilor care încalcă limitele prevăzute de lege pentru fiecare sector de drum pentru un trafic în siguranță.
Astfel, au fost aplicate 200 de sancțiuni contravenționale șoferilor vitezomani și au fost reținute 50 de permise de conducere.

11 dintre cele mai mari viteze – între 105 şi 173 km/h– au fost înregistrate în localitate, recordul de 173 km/h aparţinând unui bărbat de 44 de ani din judeţul Dâmboviţa, oprit de polițiștii de la rutieră în timp ce gonea pe Șoseaua Nordului din municipiul Buzău.

Au fost reţinute 20 permise de conducere pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului şi autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar, nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, dar și pentru neprezentare la Poliție în termenul legal de la implicarea într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Alte 47 de sancţiuni au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă, 22 celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice şi 50 pentru alte abateri în trafic .
Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au mai sancţionat şi 24 de pietoni care şi-au pus viaţa în pericol prin modul în care au ales să traverseze drumurile publice.
Au fost aplicate în total 387 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost întocmite 4 dosare penale, de conducerea unui ansamblu de vehicule neînmatriculate, conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *