În data de 5 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat în intervalele orare 10.00-13.00, respectiv 15.00-17.00, acțiuni ce au avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul nerespectării regulilor de prioritate, atât prioritatea de trecere a pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului, dar şi a autovehiculelor ce rulează pe drumul prioritar.

Poliţiştii au acţionat în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc ridicat, pentru a preveni evenimentele rutiere şi pentru creşterea sigutanţei rutiere în intersecţii şi în zonele unde sunt amplasate marcaje pietonale.

Pe durata acţiunilor, 17 permise de conducere au fost reţinute de poliţişti pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor şi autovehiculelor.
Tot ieri, aparatele radar au fost amplasate pe drumurile de mare tranzit din judeţ, au înregistrat 31 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 13 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.
Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (13), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (8), dar şi 13 sancţiuni pentru alte abateri în trafic.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 38.000 de lei.

Tot în data de 5 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Berca au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul având dreptul de conduce suspendat. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani din Verneşti, care a condus un autoturism pe DN10, pe raza localităţii de domiciliu, cu toate că avea dreptul de a conduce suspendat.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *