În perioada 10 – 12 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic şi au aplicat 540 sancţiuni contravenţionale și au reţinut 81 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate în trafic.

Aparatele radar au înregistrat 282 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 61 de conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 209 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat 43 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Racoviţeni.

În afara aceleiași localităţi a fost înregistrat un autovehicul ce se deplasa cu viteza de 206 km/h, la volanul acestuia fiind depistat un şofer în vârstă de 29 de ani, din Vrancea.

Sancţiuni au fost aplicate și conducătorilor auto care nu au purtat centura de siguranţă (68), cei care au încurcat fluenţa traficului prin opriri şi staţionări neregulamentare (19), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (29), dar şi 78 pentru alte abateri în trafic.

Alte 20 permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public, dar şi pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului
Pe lângă şoferii indisciplinaţi, poliţiştii rutieri au oprit și atenționat 19 pietoni care şi-au pus în pericol viaţa prin modul în care au ales să traverseze drumul public.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *