Presa locală descrie pe larg modul în care fac campanie la Buzău liberalii lui Gabriel Avrămescu. Sunt fotografii primite la redacție – în care se reclamă o posibilă mită electorală – din comuna buzoiană Calvini. Cel arătat cu degetul este primarul PNL Valeriu Bâtu. În fotografiile recepționate se acuză că oamenii primarului au împărțit prin comună pubele de gunoi, măști și dezinfectant, dar și materiale de propagandă electorală.

Chiar dacă pubelele sunt un lucru ce ține de civilizație, momentul – înainte de alegeri – nu e prea bine ales. Cu atât mai mult dacă distribuirea pubelelor s-a făcut laolaltă cu materialele electorale, scrie publicația online buzoienii.ro.

Cei de la Reporter Buzoian afirmă că la Calvini a început operațiunea „Tomberonul galben”. ”La timpuri noi, obiceiuri vechi. Social-democrații din Buzău reclamă faptul că primarul PNL din Calvini, Valerian Bâtu, a dat startul operațiunii de distribuire a materialelor electorale către populație, dar că ea n-ar fi taman corectă. Asta pentru că, pe lângă tradiționalele pliante și ziare de campanie, echipele PNL i-ar fi sorcovit pe localnici cu măști de protecție gratuite și cu tomberoane – ce să vezi? – vopsite în culoarea galbenă.

La prima vedere, totul pare în regulă: tomberonul e inscripționat cu numele Primăriei Calvini, iar culoarea este aleasă pur întâmplător, dar ce situație convenabilă, nu-i așa? În fine, acum nici nu mai contează câte încălcări ale legislației vor mai apărea; câștigătorul e știut dinainte, iar noi rămânem în aceeași logică ciclică, adică ne resemnăm și sperăm că, peste 4 ani, ….va fi mai bine! PS: Sunt voci care susțin că tomberoanele n-ar fi fost goale, dar noi nu credem așa ceva”…

Și pe Facebook curg comentariile și postările care condamnă modul perfid în care PNL Buzău încearcă să corupă electoratul: ”Tomberoanele politicii dau tomberoane ca mită electorală. Mai multe publicații din Buzău i-au prins pe penibilii candidați PNL cu cioara vopsită. După ce, o lună întreagă, s-au filmat cum sunt ei curați, cum se întorc ei acasă, la Buzău, să facă ordine, să schimbe clasa politică și să aducă toate miliardele de euro din lume aici, în județul Buzău, iată că realitatea din teren scoate la iveală adevăratul caracter al străinilor veniți pe listele PNL de la Buzău ca să-i păcălească pe cei câțiva naivi dispuși să își irosească votul pe partidul slugilor PSD-ului.În fotografiile atașate există probe pentru constatarea unei posibile mite electorale în comuna buzoiană Calvini. Gestul, deși ilegal și imoral, este de înțeles din perspectivă politică, având în vedere scorul extrem de slab la care se așteaptă gașca galbenă în județul Buzău. Numai că nu porcul nu se îngrașă în ajun, iar să ajungi să sari de la 11-12%, cât se estimează că va face PNL pe 6 decembrie, la 18 % este distanță ca de la cer la pământ.
Primarul PNL Valeriu Bâtu a dat ordin oamenilor lui să împartă prin comună pubele de gunoi, măști și dezinfectant, dar și materiale de propagandă electorală. Cum e domnu` Avrămescu? Le-ai dat ordin primarilor PNL să încalce legea în calitate de președinte de partid sau în calitate de consilier de Stat la Guvern? Suntem curioși dacă organele Statului vor cerceta și încălcările legii de către peneliști. Asta pentru că am auzit că circulă o vorbă potrivit căreia legea e aceeași pentru toți”.

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *