„Căpitanul” este la „cârma” AJF-ului din anul 2015.

Reprezentanții FRF, se mândresc cu Petre Adrian (președintele AJF Buzău), după ce în timpul manadatului său, un număr de 3 echipe județene, au promovat în liga a 3-a.

Cele 3 echipe județene fiind următoarele: Olimpia Rm. Sărat ( în sezonul competițional 2015-2016), Metalul Buzău (în sezonul competițional 2017-2018) și Gloria Buzău (în sezonul competițional 2018-2019).


Domnule președinte, cum a evoluat fotbalul județean în ultimele sezoane? O Liga 4 puternică furnizează premisele performanței în Liga 3, spun colegii dumneavoastră.

În primul rând, am creat condiții organizatorice foarte bune și cadru normativ clar. Apoi, investițiile în infrastructură, avem cele mai multe baze sportive cu scaune, e condiție obligatorie la L4 și sunt furnizate de AJF! Condițiile de participare rivalizează cu cele de la L3, sunt obligatorii două echipe de juniori! Avem cele mai multe competiții pentru fotbal juvenil, toate fără taxe pentru echipe, deci pepiniera e asigurată.

Cât contează specificul local în evoluție?

Eu cred că foarte mult! În plus, echipele au obligativitatea la L4 și L5 să folosească 6 jucători din localitate. Sunt banii comunităților, iar 90% dintre echipe sunt susținute de consilii locale sau primării, finanțarea trebuie să se întoarcă în comunitate.

Mai departe, care a fost particularitatea fiecăreia din echipele care au puncat masiv în analiza noastră?

Olimpia Rm. Sărat a mizat inițial pe veterani, apoi a schimbat strategia spre copiii din județ și a devenit o forță. Avem 4 stadioane în oraș, realizate inclusiv cu sprijinul FRF, sunt mândru de această echipă. La fel de Metalul Buzău, care din acest an are grupe de juniori la toate categoriile de vârstă și se anunță o forță la acest capitol! Gloria e o echipă-fanion, trebuie să devină pepinieră județeană, sperăm să treacă în domeniul privat pentru o evoluție către Liga 1.

Care este viziunea pe care o aveți pentru viitor?

Fotbalul la nivel județean să devină o pepinieră pentru Liga 3, iar ce e mai sus să devină pepinieră pentru întreg fotbalul românesc. Și o echipă în Liga 1! Prin estomparea șocului promovării în Liga 3, prin reforme gândite împreună cu FRF, vom putea să ne extindem viziunea. Avem bazele și pentru un campionat școlar regulat, până la finalizarea liceului, în parteneriat cu ISJ Buzău. Vrem să triplăm numărul practicanților de fotbal din județ!

Citește mai mult pe frf.ro .

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *