În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de combatere a indisciplinei în trafic.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 222 sancţiuni contravenţionale, 51 dintre acestea vizându-i pe şoferii care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari decât limitele maxime admise atât în localităţi, cât şi în afara localităţilor.


Împotriva a 10 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 186 km/h – a fost înregistrată pe DN 2 E 85, în afara localităţii Ravoviţeni, la volanul autoturismului fiind un bărbat de 30 de ani, din Bacău.

Poliţiştii au mai aplicat sancţiuni contravenţionale în cazul conducătorilor auto şi pentru neutilizarea centurii de siguranţă(34), pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice(14), dar şi pentru alte abateri în trafic(43).
Alte 5 permise de conducere au fost reținute pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau autovehiculelor ce rulau pe drumul prioritar.
Totodată, polițiștii au acționat pentru depistarea conducătorilor auto care s-au urcat la volanul mașinilor după ce au consumat alcool. În cazul a 6 șoferi alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot în ziua de 25 iunie a.c., în intervalele 09.00 – 11., respectiv 15.00 – 18.00, poliţiştii rutieri au executat o acţiune privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, pentru creşterea gradului de singuranţă rutieră şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonale.
Cu aceasta ocazie au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, din care 43 pentru indisciplina pietonală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *