Poliţiştii buzoieni au efectuat 6 percheziţii domiciliare în vederea prevenirii şi combaterii actelor de violenţă/Bărbat din Râmnicu Sărat reținut de polițiști pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor

          Ieri, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu polițiști de investigații criminale, investigarea criminalității economice, de ordine publicăși luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au pus în executare 6 percheziţii domiciliare la imobile utilizate de doi bărbați de 36, respectiv 48 de ani, din Râmnicu Sărat, bănuiți de deţinerea ilegală a unor arme, muniții sau componente esențiale ale unor arme.

          Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Râmnicu Sărat.

Cu ocazia percheziţiilor, polițiștii au identificat 2 pistoale calibrul 9mm şi 6 cartuşe calibrul 9mm, toate neletale supuse autorizării, deţinute fără drept.

Din investigații a reieșit că bănuiții ar fi procurat armele din Spania și le-ar fi introdus ilegal în țară, în urmă cu aproximativ 2 ani.

Armele și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

          Bărbații au fost conduși la sediul Poliției pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „contrabandă calificată” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 342, alin. 2  din Codul Penal și art. 271 din Legea nr. 86/2006privindCodul Vamal alRomâniei.

          Față de bărbatul de 48 de ani polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *