În urma articolelor din presa națională privind buzoiencele ajunse în funcții și afaceri controlate de PSD, jurnalistul Sebastian Silvestru(liberinbuzau.ro) a decis să investigheze îndeaproape afacerea de la Tineretul Social Democrat Buzău, afacere controlată de cunoscutul impresar și molie a banilor publici, Enciu Gabriel.

Se tot scrie în ultima vreme în presa națională despre fetele de la Buzău plasate de Marcel Ciolacu în cabinetele de miniștri sau ai președinților companiilor naționale.

Se mai scrie și vorbește despre alte fete din Buzău care au fost plasate în primării sau societăți comerciale deținute de primăriile din Capitală sau de firmele buzoiencelor care au încasat de la Partidul Social Democrat câteva miliarde de lei vechi doar în ultimii doi ani.

„O sursă din interiorul PSD a declarat pentru G4Media.ro că, începând cu 2020, Look Outdoor SRL a primit din partea social-democraților mai multe contracte finanțate de partid din contul primit de la bugetul de stat pentru ”servicii de presă și propagandă”. Astfel s-ar explica creșterea uluitoare a cifrei de afaceri a firmei în 2020 față de 2019: de la 6.520 de lei la 5,4 milioane de lei, adică de 835 de ori mai mult.”, scrie G4media.ro într-un articol publicat vineri, 1 octombrie 2022.

Toate aceste fete trimise de Ciolacu și PSD Buzău în paturile și cabinetele politicienilor provin dintr-o fostă pepinieră mai veche de la Buzău, mai precis de la agenția Gabi Modells deținută până a fost condamnat definitiv pentru evaziune fiscală de un fost vicepreședinte TSD Buzău, conform publicației de investigații liberinbuzau.ro.

Afacerea „fotomodele pentru politicieni” a fost creată în sânul organizației TSD Buzău. Responsabil pentru construirea pepinierei a fost fostul vicepreședinte TSD Buzău, Gabriel Enciu, între timp condamnat definitiv la 1 an și 4 luni pentru evaziune fiscală în formă continuată.

SC Asociația de Dezvoltare a Modei SRL a fost vehiculul pe care Enciu l-a avut la dispoziție prin decizia mai marilor PSD Buzău.

Gabriel Enciu

 Dincolo de așa-zisa agenție de fotomodele, Enciu a furnizat constant politicienilor PSD Buzău și ulterior miniștrilor, secretarilor de stat și altor pesediști de frunte carne proaspătă.

Enciu a mai fost și este unul dintre beneficiarii banilor publici alocați pentru pâinea și circul oferit an de an de autoritățile locale buzoiene.

La fel fel și soția sa, Andreea Buzăeanu, care a preluat de la deputatul PSD Lungu Romeo Daniel (fost președinte TSD Buzău) și Grama Ionel Adrian (membru CA Piețe, Târguri și Oboare SA Buzău)o firmă căpușă denumită Bertrand Events SRL.

George Sava

„Ex-Miss Buzău și Roxana Maria Ilie au fost, până în urmă cu câțiva ani, fotomodele în vogă, relațiile/căsătoriile lor cu bărbați faimoși/bogați (Sorina a fost soția primarului Robert Negoiță, nașă fiind Gabriela Firea), sau ieșirile celor două în cluburile de fițe din București făcând obiectul constant al presei mondene.” (g4media.ro)

Și Cătălina Miriță din Cochirleanca, secretara lui Grindeanu de pe vremea când acesta ocupa funcția de președinte la ANCOM este un produs al PSD Buzău și al lui Enciu de la fosta școală de fotomodele din Buzău.

Cătălina Mitriță, 2014

Cătălina Miriță are 27 de ani, a fost angajată în 2019, până atunci lucrând, conform declarației de avere, la Asociația Română a Apei. Pe când avea doar 18 ani, în ianuarie 2014, Miriță a apărut pe coperta revistei britanice British Mode.

Conform declarației de avere din 2019, Miriță lucrase până atunci la Asociația Română a Apei care, se pare a fi un alt loc bun de plasat soții și amante de politicieni PSD Buzău. Miriță reușise să strângă până atunci (2016-2019) bijuterii și ceasuri în valoare de 10.000 de euro.

Cătălina Mitriță, 2014

Tot din declarația de avere reiese că în perioada 2019 -2020 fostul fotomodel al agenției Gabi Modells a reușit să pună de-o parte frumoasa sumă de 119.000 de lei.

Revenind la furnizorul Enciu Gabriel și Asociația de Dezvoltare a Modei SRL, trebuie să precizăm că sfârșitul afacerii a survenit ca urmare a intrării în faliment și condamnarea definitivă la 1 an și 4 luni pentru infracțiunea de evaziune fiscală în formă continuată a vicepreședintelui TSD Buzău.

Enciu Gabriel (centru)

În urma unui control efectuat de comisari din cadrul Gărzii Financiare Buzău la data de 22.09.2010, control ce a cuprins activitatea societăţii derulată în perioada aferentă lunii iunie 2010, având ca obiectiv principal verificarea facturilor înregistrate în evidenţa contabilă, reprezentând achiziţii de servicii de la o serie de agenţi economici despre care existau indicii că sunt inactivi, că nu există sau că nu au derulat niciodată operaţiuni comerciale cu Asociația de Dezvoltare a Modei SRL, s-a procedat la efectuarea de verificări încrucişate, constatându-se că patru agenţi economici, în numele cărora au fost emise mai multe facturi ce se regăsesc înregistrate în contabilitatea Asociația de Dezvoltare a Modei SRL Rm. Sărat, nu au derulat în realitate niciodată operaţiuni comerciale cu firma administrată de inculpatul Enciu Gabriel.

În alte cazuri, s-a constatat că numărul de înregistrare de la Registrul Comerţului şi codul unic de înregistrare, înscrise pe unele facturi emise în numele uneia dintre firme aparţin altor societăţi comerciale.

O parte din societăţile comerciale erau declarate inactive înainte de data emiterii facturilor identificate ca fiind înregistrate în contabilitatea Asociației de Dezvoltare a Modei SRL Rm. Sărat.

Din raportul de inspecţie fiscală din 18.02.2011 vizând perioada 01.01.2007 – 31.12.2010 s-a reţinut că în urma verificărilor s-au constatat neconcordanţe între achiziţiile de bunuri şi servicii de pe piaţa internă în sensul că un număr de 36 de persoane juridice înscrise ca furnizori în documentele de cumpărări nu au declarat aceste tranzacţii.

Din verificările şi controalele încrucişate efectuate a rezultat că operaţiunile din facturile fiscale ce au înscrise la furnizori aceste persoane juridice nu erau reale.

De asemenea s-a mai reţinut că fostul administrator al debitoarei a folosit bunurile, respectiv creanţele persoanei juridice în folosul său propriu şi a ascuns activul acesteia, iar în lipsa actelor şi documentelor contabile care nu au fost ţinute în conformitate cu legea, lichidatorul judiciar desemnat în cauză nu a putut verifica legalitatea actelor juridice şi a faptelor de comerţ întocmite de societatea comercială debitoare.

În concluzie, s-a reținut că operaţiunile din facturile fiscale ce aveau înscrise la furnizor aceste persoane juridice nu au fost reale, iar potrivit declaraţiilor inculpatului Enciu Gabriel, prin înregistrarea acestora în contabilitate s-a intenţionat justificarea unor sume încasate, de la diferite instituţii publice sau persoane juridice de drept privat, pentru realizarea unor activităţi artistice determinate de anumite evenimente.

Aceeași sursă citată mai arată că tunul dat de Enciu statului român a fost de 472.253 lei. Enciu a fost condamnat definitiv la 1 an și 4 luni cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii aplicate pe o durată de 3 ani şi 4 luni. Sentința a rămas definitivă în data de 05.09.2013

Deoarece judecătorii i-au interzis drepturile de administrare a unei societăți comerciale, în 2017 Enciu a revenit pe piață prin doi intermediari: soții Grigore Ionuț și Mirabela-Alexandrina.

Cei doi au înființat firma Gaby Modelles Events SRL în data de 15.05.2017, iar după nici două luni, în data de 03.07.2017 au obținut prin atribuire directă primul contract cu Primăria Berca, județul Buzău – Prestări servicii evenimente cultural artistice 25.000 lei.

Închiriere scenă și instalații lumini și sonorizare pentru Târgul Drăgaica 2019, Servicii de organizare spectacol piromuzical ocazionat de evenimentul Revelion 2019, Servicii artistice, spectacole de tip aer liber, Evenimente culturale „Vara 2019” (Rm. Sărat) etc. Un total de 1.144.559 lei între luna iulie 2017 și iunie 2019.

La toate aceste evenimente Enciu Gabriel a fost prezent la fel ca în vremurile sale bune.

Oficial, Enciu a revenit în afaceri cu autoritățile locale din județul Buzău în 01.11.2019, atunci când a înființat două societăți comerciale.

Smile Events For You SRL este o firmă înființată împreună cu numitul Bădulescu Cătălin (5%) și Surprise Events SRL, unde Enciu are calitatea de acționar unic.

În data de 19.11.2019 Enciu a beneficiat de primul contract cu autoritate publică locală – Comuna Sărulești – Servicii de organizare evenimente culturale – 12.000 lei.

De atunci și până în 20.11 2020 Smile Events For You SRL a încasat de la primării din județul Buzău nu mai puțin de 1.008.961 lei din 49 de contracte.

Surprise Events SRL a intrat în relații cu autorutățile publice abia în 2022. Totalul încasat între 17.05.2022 și 23.08.2022 este de 354.500 lei.

Vezi articolul pe liberinbuzau.ro!

Sper că definirea curverlor politice o știți și voi, nu?

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *