Mai mulți tineri din municipiul Buzău, au organizat duminică seară, un protest împotriva noilor restricții, a vaccinului, dar și a portului măștii.

Sloganul: LIBERTATE, TE IUBIM! ORIN ÎNVINGEM, ORI MURIM!

Este de apreciat acțiunea tinerilor, însă aceștia au încurcat culoruile drapelului. În loc de tradiționalele culori: albastru, galben și roșu, tinerii s-au reinventat și au transformat tricolorul României în culorile: roșu, galben și albastru.

De ce trebuie respectată ordinea culorilor? Totul are o semnificație

Ei bine, iată:
1. Arborăm drapelul așa cum scriem și citim:

De la stânga la dreapta.

Semnificație

Tricolorul românesc a străbătut până în momentul afirmării sale ca simbol vexilogic naţional, mai multe perioade, prima fiind cea a opţiunii pentru cele trei culori: albastru, galben şi roşu. Semnificaţia celor trei culori este următoarea: ALBASTRU reprezintă aerul, cel mai nobil element şi simbolizează blândeţea, frumuseţea şi buna credinţă, amintind şi legea strămoşească creştină. GALBEN este simbolul forţei, al bogăţiei şi al purităţii. Ea reprezintă şi culoarea holdelor de grâu copt. ROŞU reprezintă simbolul măririi, al bucuriei, îndrăznelii şi generozităţii. Simbolizează de asemenea, sângele vărsat în lupte, puterea de viaţă şi energie strămoşească, potrivit wwwromania.com.

Aceste culori se regăsesc pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi și pe lambrechinii stemelor. Este de remarcat prezența celor trei culori în canafii și în picturile de pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu în cadrul căreia li se atribuie pentru prima oară semnificația: Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui).

Tricolorul a fost adoptat întâi în Țara Românească, în 1834, când domnitorul reformator Alexandru D. Ghica a supus aprobării sultanului Mahmud al II-lea modelele pavilioanelor navale și a drapelelor de luptă. Drapelele de luptă aveau culorile roșu, albastru și galben, având și stele și pasărea cu cap în mijloc. Curând, ordinea culorilor a fost schimbată, astfel încât galbenul să apară în centru.

Reamintim că senatorul Diana Şoşoacă s-a alăturat unui grup de aproximativ 30 de protestatari faţă de restriicţiile impuse în contextul pandemiei.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *