Drumurile asfaltate, alimentarea cu energie electrică și gaze sau racordarea la canalizare se pare că sunt un vis pentru locuitorii din comuna buzoiană – Siriu. În timp ce localnicii din Siriu se chinuiesc de pe o zi pe alta, primarul comunei își propune să construiască o pârtie de schi artificială.

În ciuda provocărilor aduse de schimbările climatice și a transformărilor semnificative în durata și intensitatea iernii, comuna Siriu ia în considerare construirea unei pârtii de schi artificiale pentru a satisface dorința localnicilor și a oferi o opțiune de recreere în această zonă montană.

Primarul comunei Siriu, Dragoș Voicu, a dezvăluit că ideea unei pârtii de schi a apărut ca urmare a schimbărilor notabile în condițiile meteorologice din ultimii ani.

„Ar fi și o dorință personală să avem și o pârtie de schi în comuna Siriu. Eu, până acum 3 sau 4 ani nu m-am urcat pe schiuri și asta s-a întâmplat datorită fiului meu cel mare care a dorit de la 3 ani să se urce pe schiuri și cât de cât ne distrăm pe pârtie”, a declarat Voicu într-un interviu pentru buzaulinreportaje.ro.

Primarul a subliniat că schimbarea climatică a afectat semnificativ perioada tradițională de iarnă. „Problema mare a noastră este schimbarea climatică, schimbarea iernii să îi spun așa, nu mai este iarna care era odată acum 20 de ani. Ningea în decembrie și abia în martie se topea zăpada, anul trecut am avut doar 2-3 zile de ninsori, acum doi ani doar o zi și bineînțeles că și temperaturile au crescut, temperaturile nu prea mai sunt cu minus.”

În ciuda acestor provocări, Voicu a primit recent o sugestie interesantă. „Mi-a trimis cineva aseară o idee cu o pârtie artificială de schi, iar pentru recreere nu ar fi o idee rea”, a adăugat el.

Astfel, comuna Siriu explorează posibilitatea unei pârtii de schi artificiale, o inițiativă care ar aduce nu doar oportunități de agrement pentru localnici, dar ar putea și contribui la diversificarea atracțiilor turistice în zonă.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *