Partidul DEMOS solicită relocarea BZM FEST din Parcul dendrologic Marghiloman

Partidul DEMOS, prin organizația sa municipală din Buzău, și-a exprimat public nemulțumirea față de organizarea festivalului BZM FEST 2024 în Parcul dendrologic Marghiloman, solicitând autorităților locale să mute evenimentul într-o altă locație adecvată. Într-o scrisoare deschisă adresată primarului, consiliului local, conducerii Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” și Gărzii de Mediu Buzău, DEMOS atrage atenția asupra încălcării normelor legale referitoare la protecția acestui parc.

Conform regulamentului redactat de organizator, acesta se auto-exonerează de orice răspundere privind eventualele distrugeri din parc pe durata festivalului, primăria fiind de acord cu această măsură. DEMOS subliniază că această decizie contravine cadrului legal existent.

Legislația în vigoare, specificată în HCJ Bz nr 13/1995 și HCJ Bz nr 60/2024, declară Parcul dendrologic Marghiloman ca monument al naturii și parc de interes județean. Articolele 3 și 4 din anexa nr 8.2 a HCJ 13/1995 interzic orice activitate ce nu respectă vestigiile istorice și calitatea reconstruită a sitului și peisajului, precum și orice investiție fără aprobarea prealabilă a APM Buzău. Conform DEMOS, niciunul dintre evenimentele planificate în parc nu a primit această aprobare, iar bugetul festivalului este considerat supradimensionat.

Partidul DEMOS avertizează că aceste decizii ale autorităților locale reprezintă un pericol pentru protecția simbolurilor și mediului din Buzău, subliniind că actele culturale nu ar trebui să contravină legii sau să provoace disconfort locuitorilor din zonă. Ca soluție, DEMOS propune mutarea festivalului în alte locații din Buzău, precum Drăgaica, stadionul de atletism, patinoarul sau Piața Dacia.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *