Parcări mai scumpe în Râmnicu Sărat față de mun. Buzău

Municipiul Râmnicu Sărat se confruntă cu un val de nemulțumire din partea locuitorilor, în urma unei decizii controversate luate de Consiliul Local. La propunerea primarului Sorin Cîrjan din partidul PSD, susținut de PMP (Raul Florescu) și Florentin Pascu(PMP), viitor candidat USR, s-a votat pentru majorarea tarifului de parcare la 200 de lei pe anul acesta și 238 de lei din 2025.

Decizia, care vine la aproximativ o lună distanță de la majorarea tarifelor de parcare în municipiul Buzău, a stârnit nemulțumirea rezidenților din Râmnicu Sărat. Într-o comparație directă, tariful anual de parcare în Râmnicu Sărat ajunge la 200 de lei, în timp ce în Buzău, unde administrația este condusă de aceeași formațiune politică (PSD), tariful rămâne la 120 de lei pe an.

Consilierii PNL au votat împotriva propunerii, reflectând astfel înțelegerea lor cu privire la nemulțumirea comunității locale față de această majorare. Cu toate acestea, majoritatea formată din PSD și susținătorii săi au reușit să impună creșterea tarifelor de parcare.

Primarul Sorin Cîrjan a fost citat în cadrul ședinței Consiliului Local exprimând opinia că prețul de 200 de lei pe an este „foarte mic”, comparându-l cu „un mic bănuț,” adică aproximativ 0.54 de bani pe zi. Această declarație a stârnit însă și mai multă indignare în rândul râmnicenilor, care resimt acum majorarea semnificativă a tarifelor de parcare. Locuitorii așteaptă explicații suplimentare din partea Primăriei cu privire la această decizie și urmăresc evoluțiile viitoare ale situației.

Conform unor informații dezvăluite de primarul Sorin Cîrjan în ședința de Consiliu Local, creșterea va fi în două etape, tarifele majorându-se și anul viitoar. De la 1 ianuarie 2025, tarifele se vor majora la suma de 238 de lei.

EMAG
One thought on “Parcări mai scumpe în Râmnicu Sărat față de mun. Buzău: 238 de lei din 2025”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *