În data de 13 iulie a.c. pe raza Poliţiei oraşului Pogoanele au fost continuate acţiunile de verificare a respectării legislaţiei în vigoare, în toate domeniile, la activitățile de control participând inclusiv reprezentanți din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Oficiul pentru Protecția Consumatorului și efective din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul activităților polițiștii au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, fiind controlate 27 de societăți comerciale.
În urma constatărilor de încălcare a prevederilor legale în vigoare au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 2300 lei.
5 societăţi comerciale au fost sancţionate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și alte 4 pentru nerespectarea prevederilor OG 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legislației, în toate domeniile, sens în care astfel de acţiuni cu echipaje mixte de polițiști şi reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control vor fi desfăşurate şi în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *