Podgoria este o comună din județul Buzău aflată la numai 3 km de Mun. Rm. Sărat. Judecând după acest aspect, ai putea crede că situarea în zona de influență a municipiului ar determina un nivel local de dezvoltare destul de ridicat în acestă comună,condusa din 2012 până în prezent de o administrație PSD. 

Sub sloganul “Podgoria pentru tine!”, Adrian Gheorghe sau Pody după cum îl cunosc majoritatea cetățenilor, este un tânăr care, încă din 2012 de când a intrat în politica liberal, a făcut o opoziție serioasă acestei administrații locale. Adrian a fost candidatul PNL la alegerile din 2020 la funcția de primar al comunei Podgoria. 

După o campanie murdară din partea principalului contracandidat, acesta a reușit să ridice scorul PNL Podgoria de la 90 de voturi în 2016, la 165 voturi, partidul câștigând, astfel, două mandate de consilier local. 

Fiind un tânăr cu coloană vertebrală, curajos și ambițios, acesta a ținut piept cu brio atacurilor contracandidaților săi, chiar dacă nu avea experiența unei campanii electorale din postura de candidat pentru Primăria Podgoria. 

Adrian ridică mereu probleme greu de digerat pentru actuala administrație locală, probleme care pun presiune pe aleșii locali.

Obișnuită cu o opoziție inexistentă până acum, actuala conducere simte efectele unui duș rece. De voie, de nevoie, cele câteva lucrări care au loc în comună sunt realizate și datorită presiunilor pe care consilierii PNL le fac, prin opoziția constructivă din Consiliul Local al comunei Podgoria. Din păcate, însă, calitatea acestor lucrări lasă mult de dorit, primăria reușind performanța să asfalteze un drum al cărui covor asfaltic a durat doar … o jumătate de an.

Împreună cu colegii săi, Adrian este inițiatorul mai multor acțiuni de ecologizare și a reușit să determine Primăria să înființeze Serviciul de Salubrizare, deoarece comuna este, încă, sufocată de gunoaie, în contextul în care problema ar trebui să fie ținută sub control de un primar cu studii în ingineria mediului, după cum se lauda acesta pe rețelele sociale. 

În anul de grație 2021, realizările de la nivelul comunei sunt aproape invizibile, iar calitatea lucrărilor efectuate este, adesea, discutabilă . drumurile din comuna Podgoria devin o adevărată ”Mică Veneție” dupa o ploaie mai abundentă, deoarece rigolele-acolo unde acestea există- și unele podețe s-au colmatat, apa circulând pe drum și prin curțile oamenilor.

Apa potabilă este furnizată după un program variabil, adesea necunoscut cetățenilor, urmare și a numeroaselor avarii, inerente dacă stăm să ne gândim că adâncimea la care se află conducta de apă potabilă este de aproximativ 20 cm, contrar normativelor în vigoare.

Și, pentru ca totul să fie la ”superlativ”, deși există diferențe evidente în ceea ce privește dotările infrastructurale între satele comunei, majoritatea din Consiliul Local a găsit de cuviință să mărească taxele și impozitele, prin încadrarea tuturor satelor în cea mai scumpă zonă de impozitare, zona A.
Adrian este de profesie tehnician veterinar și asistent medical generalist, însă acesta a preferat să își urmeze pasionea și să performeze în graphic design, având o agenție de publicitate. Este talentat în ceea ce face și nu se dă în lături de la provocări. 

L-am întrebat pe acesta de ce a ales să candideze și să se ia la trântă cu o administrație adânc înrădăcinată în comuna?
A.G: “Eu privesc politica ca pe un instrument prin care pot să-mi ajut comunitatea. De fapt, ceea ce m-a mânat în acestă luptă electorală a fost chiar dragostea față de satul natal și de comunitatea mea, pe care vreau să o dezvolt. Am intrat în politică pentru a-mi pune ideile și viziunea în slujba comunității, dorind să contribui la schimbarea acesteia, făcând-o atractivă pentru tineri,dar și un loc în care locuitorii să trăiască decent.”

Ce părere au avut prietenii și familia când ai ales să te înscrii în acestă cursă electorala, totusi la 29 de ani?
A.G: “Prieteni am puțini, dar buni. Ei m-au încurajat, mi-au fost alături cu idei și implicare, iar familia, ca întotdeauna, m-a susținut necondiționat.”

Adrian are și un canal de Youtube unde își ține comunitatea informată în privința ședințelor de Consiliu Local.

Dacă vreți să fiți la curent cu activitățile sale, vă invit să vă abonați la canalul său, dar și pe pagina sa de facebook: Adrian Gheorghe; și să urmăriți episoadele sale din “Jurnal de consilier”.

EMAG

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *