Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri noul coronavirus drept pandemie globală.

Noua epidemie de coronavirus este prima astfel de epidemie catalogată de OMS drept pandemie, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, conform CNN.

„Descrierea situației drept o pandemie nu schimbă modul în care OMS tratează amenințarea coronavirusului. Nu schimbă modul în care OMS acționează și nu schimbă ce ar trebui să facă fiecare țară”, a adăugat directorul OMS.

„OMS a evaluat acest focar 24 de ore din 24 şi suntem profund preocupaţi atât de nivelurile alarmante de răspândire, şi de gravitate, cât şi de nivelurile alarmante de inacţiune”, a afirmat acesta, citat de DPA. 

Criteriile specifice pentru o pandemie nu sunt definite universal, dar există trei criterii generale: un virus care provoacă îmbolnăvire sau moarte; transmitere susținută de la om la om a virusului; dovezi că virusul s-a împrăștiat pe glob.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *