OMS declară pandemie de coronavirus

Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri noul coronavirus drept pandemie globală.

Noua epidemie de coronavirus este prima astfel de epidemie catalogată de OMS drept pandemie, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, conform CNN.

„Descrierea situației drept o pandemie nu schimbă modul în care OMS tratează amenințarea coronavirusului. Nu schimbă modul în care OMS acționează și nu schimbă ce ar trebui să facă fiecare țară”, a adăugat directorul OMS.

„OMS a evaluat acest focar 24 de ore din 24 şi suntem profund preocupaţi atât de nivelurile alarmante de răspândire, şi de gravitate, cât şi de nivelurile alarmante de inacţiune”, a afirmat acesta, citat de DPA. 

Criteriile specifice pentru o pandemie nu sunt definite universal, dar există trei criterii generale: un virus care provoacă îmbolnăvire sau moarte; transmitere susținută de la om la om a virusului; dovezi că virusul s-a împrăștiat pe glob.

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *