Zilnic, Poliția Locală Buzău, prin serviciile Circulație și Disciplină Rutieră, Ordine și Liniște Publică, răspunde la numeroase sesizări privind ocuparea locurilor de parcare de reședința, între orele 16.30 și 07.00 a zilei următoare, de luni până vineri şi de sâmbăta de la ora 07.00 până lunea la ora 07.00.

Având în vedere atribuirea de noi locuri de parcare de reședința în municipiul Buzău, polițiștii locali atrag atenția că ocuparea fără drept sau punerea în imposibilitatea folosirii unui loc de parcare public sau a unui loc de parcare rezervat de către o persoană fizică sau juridică, semnalizat și delimitat corespunzător, se sancționează contraventional cu avertisment sau amendă cuprinsă între 1.000-1.500 lei pentru persoane fizice și 1.500-2.500 lei pentru persoane juridice.

“Menționăm faptul că începând cu luna septembrie a acestui an, în conformitate cu prevederile H.C.L. 257/2019, sancțiunea se poate aplică și proprietarului vehiculului, prin proprietar se înțelege: persoană fizică sau juridică, înscrisă în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care are în proprietate sau care, după caz, poate folosi în baza unui drept legal(contract de leasing, contract de comodat,contract de vânzare cumpărare etc.), vehicule înmatriculate/înregistrate în România, respectiv persoană fizică ori juridică, înscrisă în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care are în proprietate sau care, după caz, poate folosi în baza unui drept legal(contract de leasing, contract de comodat, contract de vânzare-cumpărare etc.), vehicule înmatriculate/înregistrate în alte state”, informează reprezentanții Poliției Locale Buzău.

Sursa: opiniabuzau.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *