Despre Dl. Green s-a scris și s-a vorbit mult, iar acum a „intrat” din nou în atenția noastră. Personajul fictiv al scriitoarei Elena Panait chiar are de gând să ducă Buzăul și implicit România în toată lumea. Am putea spune că este un personaj patriotic în ciuda naționalității și a trecutului său…

Pe Green l-am creat dinainte de pandemie. Nu știam dacă va ajunge vreodată să vadă lumina tiparului. Poveștile primului volum au fost scrise pe bucăți. Nu-l consideram special pe „detectivul-mafiot” așa că scriem despre el numai când avem chef. Totuși, timpul avea să-mi demonstreze că acest „Verde” va deveni unul dintre personajele mele preferate.

Izolarea, frica, panica au fost factorii care au contribuit la definirea personalității fostului lider yakuza. Masca asprimii pe care i-am pus-o doar pentru faptul că l-am luat din „lumea întunecată japoneză” a fost doar ceva de fațadă. La bază Green este sensibil, iubitor, amuzant, ușor naiv, inimos, chiar dacă uneori îi e teribil de greu să-și exprime sentimentele.

Din prima zi în care am dus „Poveștile Dl. Green” vol. 1 la tipar mi-am spus că voi scrie cât mai multe istorioare cu el și nu, numai, încercând pe cât mi-a fost posibil să fac punți de legătură și cu fosta lui „țară mamă”, Japonia.

Nu mi-a reușit din prima, dar vol. 1 și 2 din „Poveștile Dl. Green” v-au colorat pandemia și v-au readus zâmbetul pe buze.

„DL. GREEN: O UMBRĂ A TRECUTULUI” avea să mă apropie pe mine de „țara soarelui răsare” și nu doar pe mine, ci și Buzăul avea să fie cunoscut de partea niponă. Pot spune, renunțând pentru puțin timp la modestie, că am așezat piatra de temelia dintre Buzău și Fukui. Ambasada României, cea care a patronat proiectul, a mărturisit că acesta a adus Fukuiul mai aproape de Buzău, dar eu pot spune că nu doar în Buzău au ajuns cărțile mele (însă nu voi vorbi acum despre acest lucru).

Și după această ultimă carte am spus că voi pune stop și că nu vom mai scoate nimic despre Green, însă „DL. GREEN ȘI MOTANUL AMBASADORULUI” nu m-a lăsat să termin totul la a III-a carte. De 4 zile am coperta noului volum, dar cu toate acestea deja am primit comenzi.

Nu am cuvinte să vă spun cât de minunați sunteți! Sper ca în scurt timp să ajungem să o ținem și fizic în mâini.”

A mărturisit scriitoarea Elena Panait pe una dintre rețelele de socializare

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *