Vineri, 13 august 2021, în deschiderea manifestărilor anuale „Zilele Râmnicului”, a avut loc în cadrul Muzeului Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat un eveniment de importanță deosebită pentru oraș și pentru împrejurimile acestuia: lansarea cărții „O poartă a Râmnicului” și o expoziție de fotografie a profesorului Răzvan Theo Chirac.

Cartea, realizată sub coordonarea lui Alexandru Măciucă, reeditează integral cartea lui Octavian Moșescu, „Râmnicu Sărat” de la 1931 și reprezintă un manifest împotriva uitării, a nepăsării și a ignoranței constituit într-un dialog între generații.

Răzvan-Theo Chirac preia ideile înaintașului său într-o deosebită descriere a frumuseților naturale ale vechiului ținut râmnicean. Intenția autorilor cărții este de identificare a unor modalități prin care zona să poată fi scoasă din anonimat și înscrisă într-un circuit turistic important. Expoziția de fotografie, cu imagini grăitoare ale locurilor pitorești de pe Valea Râmnicului și ale orașului Râmnicu Sărat asigură o puternică susținere ideilor cărții.

Gazda evenimentului a fost Muzeul Municipal „Ocatavian Mușescu” Râmnicu Sărat. Tot în incinta aceluiași local a avut loc și o expoziție de fotografii.

cnpaulescu.ro

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *