Vineri, 13 august 2021, în deschiderea manifestărilor anuale „Zilele Râmnicului”, a avut loc în cadrul Muzeului Municipal „Octavian Moșescu” din Râmnicu Sărat un eveniment de importanță deosebită pentru oraș și pentru împrejurimile acestuia: lansarea cărții „O poartă a Râmnicului” și o expoziție de fotografie a profesorului Răzvan Theo Chirac.

Cartea, realizată sub coordonarea lui Alexandru Măciucă, reeditează integral cartea lui Octavian Moșescu, „Râmnicu Sărat” de la 1931 și reprezintă un manifest împotriva uitării, a nepăsării și a ignoranței constituit într-un dialog între generații.

Răzvan-Theo Chirac preia ideile înaintașului său într-o deosebită descriere a frumuseților naturale ale vechiului ținut râmnicean. Intenția autorilor cărții este de identificare a unor modalități prin care zona să poată fi scoasă din anonimat și înscrisă într-un circuit turistic important. Expoziția de fotografie, cu imagini grăitoare ale locurilor pitorești de pe Valea Râmnicului și ale orașului Râmnicu Sărat asigură o puternică susținere ideilor cărții.

Gazda evenimentului a fost Muzeul Municipal „Ocatavian Mușescu” Râmnicu Sărat. Tot în incinta aceluiași local a avut loc și o expoziție de fotografii.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *