Marius Suditu, consilier local în municipiul Buzău din partea USR, prezent la un eveniment intern al PNL. La același eveniment a fost prezent și Irinel Cîrstea, tot consilier USR, dar aici nu mai e nici o surpriză pentru că acesta colaborează de mult timp cu PNL. În doar câțiva ani USR a reușit să piardă doi foști președinți de filială județeană: Irinel Cîrstea și Mihai Răzvan Moraru, un fost președinte de filială locală la Buzău: Denisa Coban, zeci de organizații din județ. USR Buzău a pierdut sute de membri care fie au mers la PNL, fie au renunțat la politică. Președintele USR din Râmnicu Sărat, Gabriel Ionică, nu și-a mai plătit cotizația de un an și tehnic nici nu mai este membru. Tot mai mulți membri USR Buzău își caută partid. Situația s-a agravat prin anunțarea alianței la nivel național cu PMP, iar la Buzău PMP are cea mai puternică organizație din țară. De altfel aici, la alegerile parlamentare, PMP a obținut 9,42%, mai mult decât USR cu 8,79%. Doar pragul neatins la nivel național l-a privat atunci pe Adrian Mocanu, președinte PMP, de un post de deputat. Între timp USR a pierdut peste 75% din membri la Buzău. În aceste condiții PMP este îndreptățit să ceară și să primească partea leului în viitoarea alianță din județul Buzău.

USR a devenit o pepinieră pentru PNL, care își alege tot ce e mai bun. Este păcat că acest partid, care putea reprezenta o speranță, a intrat în degringoladă. Deja nu se mai știe cine e membru în USR și cine are cărțile făcute la PNL. Silviu Iordache pare că a scăpat organizația de sub control. El a fost impus președinte la Buzău de Ionuț Moșteanu, deși mulți membri nu l-au dorit. Se poate spune că Ionuț Moșteanu a înclinat decisiv balanța în favoarea lui Silviu Iordache. Acum nimeni nu mai vrea să facă parte din echipa lui. Este de așteptat ca, după acest val de plecări, care nu s-a terminat, USR Buzău să deconteze la alegeri unde probabil că va obține un rezultat foarte slab sau va fi în umbra PMP. Ar fi necesară demisia de urgență a lui Silviu Iordache pentru ca USR să își poate reveni la Buzău și să nu fie remorca celor din PMP, dar asta e problema membrilor care au mai rămas (încă) în USR Buzău.

Deputatul Gabriel Avramescu, președinte PNL Buzău, a postat mai multe fotografii de la evenimentul PNL „Caravana Cartierelor” din cartierul Broșteni, care a avut loc joi 22 iunie. În aceste fotografii se vede și consilierul USR Marius Suditu. Gabriel Avramescu a comentat:

Am revenit aseară în cartierul Broşteni, locul în care am copilărit, în care mi-am făcut primii prieteni şi pe care l-am considerat acasă mulți ani, pentru a vedea cum au evoluat lucrurile şi de ce probleme se mai lovesc oamenii de acolo, unii dintre ei chiar foşti vecini.

În primul rând, m-am bucurat să văd cât de deschişi au rămas oamenii din zona. Împreună cu senatorul Vlad Mircea Pufu și prefectul Daniel Țiclea, am constatat cât de mulți oameni au fost interesați să participe la întâlnire, recunoscători că cineva doreşte să îi asculte şi să vină concret cu soluții pentru nemulțumirile lor.

M-a întristat să observ cât de lungă este lista problemelor din cartier, de la lipsa locurilor de parcare, a locurilor de joacă, a coşurilor de gunoi şi până la străzi neasfaltate de peste 20 de ani, persoane vulnerabile ce nu primesc beneficiile cuvenite, câini comunitari şi vecini sau proprietari care nu respectă orele de linişte.

Am ascultat, am notat, am îndrumat spre instituțiile competente şi ne-am asumat rezolvarea acolo unde ştim că putem interveni. A fost o plăcere să mă întorc în cartierul meu şi sper ca viitorul să îi ofere imaginea pe care o merită, iar oamenilor bucuria de a locui într-un cartier curat, sigur şi modern.
cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *