O nouă fabrică de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice se deschide în Buzău

GreenWEEE, unul dintre liderii europeni în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), va inaugura pe 27 iunie 2024 a treia sa fabrică din România. Noua unitate, situată pe platforma industrială Frasinu din Buzău, reprezintă o investiție semnificativă de 75 de milioane de lei, conform anunțului oficial al companiei.

Detalii despre noua investiție

GreenWEEE desfășoară deja activități în două fabrici, situate în Buzău și Câmpia Turzii, cu o capacitate totală de tratare de 140.000 de tone pe an și având peste 350 de angajați. Investiția totală în aceste facilități a ajuns la 40 de milioane de euro. Noua fabrică va aduce capacități suplimentare și va consolida poziția GreenWEEE pe piața de reciclare din Europa.

Evenimentul de inaugurare

La inaugurarea fabricii vor participa figuri importante din industrie și autorități. Constantin Damov, Președintele GreenGroup, Marius Costache, CEO al GreenWEEE, și Alexandra Maria Bocșe, Consilier de Stat în cadrul Departamentului de Climă și Sustenabilitate al Administrației Prezidențiale, vor susține discursuri. De asemenea, vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale, ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și parteneri economici. Evenimentul va include și un tur al noii fabrici.

Misiunea și realizările GreenWEEE

De-a lungul a peste 15 ani, GreenWEEE a contribuit semnificativ la dezvoltarea industriei de reciclare, fiind recunoscută pentru inovațiile sale și pentru standardele înalte de calitate. Compania are ca misiune extragerea maximă de valoare din DEEE, recuperând materiale și reintroducându-le în noi fluxuri de producție. GreenWEEE este singurul reciclator din România certificat conform standardului WEEELABEX pentru cinci fluxuri de tratare, consolidându-și astfel poziția de top în Europa.

Această nouă investiție nu numai că va spori capacitatea de reciclare a DEEE în România, dar va și contribui la obiectivele de sustenabilitate și protecția mediului, demonstrând angajamentul GreenWEEE față de inovație și excelență în reciclare.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *