Curtea de Apel București a anunțat o nouă amânare în ceea ce privește pronunțarea sa asupra contestațiilor depuse de Nurol și Tekfen cu privire la Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău. Termenul limită pentru decizie a fost stabilit pentru data de 2 octombrie 2023, marcând a doua amânare în acest caz complex.

Inițial, Curtea de Apel București ar fi trebuit să anunțe decizia la 22 septembrie, dar a amânat-o pentru 27 septembrie în urma conexării contestațiilor Nurol și Tekfen.

Lotul 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, care se întinde pe o distanță de 14 kilometri, a fost supus licitației în iunie 2021. Decizia pe care o va lua Curtea de Apel București în ceea ce privește contestațiile ar putea permite semnarea contractului necesar pentru a respecta calendarul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru semnarea și eventual execuția lucrărilor. Cu toate acestea, chiar și în cel mai optimist scenariu, lucrările reale ar putea începe abia în primăvara anului următor, conform publicatiei economedia.ro.

Lotul câștigat de Tekfen este crucial pentru asigurarea legăturii între primele două loturi ale autostrăzii (Pizzarotti – Retter și Trace – Coni), care sunt planificate să fie deschise traficului la sfârșitul anului 2024. Amânarea pronunțării deciziei poate afecta calendarul general al autostrăzii și cele 10 loturi suplimentare aflate în construcție de către UMB.

Este de notat că Tekfen este al treilea câștigător declarat de CNAIR și ulterior invalidat în instanță în ultimii doi ani. Această situație complexă a întârziat semnarea contractului pentru Lotul 3, și, potrivit șefului CNAIR, Cristian Pistol, situația a fost descrisă ca fiind „o nebunie”. Cu toate acestea, speranțele rămân că o soluție va fi găsită pentru a debloca această importantă etapă în dezvoltarea Autostrăzii Ploiești – Buzău, esențială pentru conectarea regiunii și dezvoltarea infrastructurii rutiere.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *