Comuna Bălăceanu este prima din județul Buzău care introduce restricţii, după ce rata de incidență a infectării cu virusul SARS CoV-2 a crescut.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a decis primele restricții impuse de valul 4.

Astfel, activitatea în baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri este permisă în intervalul orar 5.00 – 2.00 fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Competițiile sportive în spațiile închise sau deschise sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane; participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Activitățile de organizare și desfășurare în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele amintite mai sus.

Măsurile de mai sus se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 27 august, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia; în cazul în care incidența cumulată a cazurilor la 14 zile va depăși 3/1.000 de locuitori, se vor stabili restricții suplimentare.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *