În fiecare săptămână la Biblioteca Din Râmnicu Sărat au loc activități menite să readucă interesul tinerilor pentru lectură. Săptămâna aceasta, copii din Râmnicu Sărat au participat la patru activități cu același zâmbet și entuziasm.

Începutul săptămânii a fost marcat de proiectul „O carte pe zi”. De data aceasta, centrul bibliotecii nu a mai fost gazdă. Acest proiect s-a desfășurat în mediul online, acolo unde au fost publicate mai multe recenzii făcute de tineri. Principalul scop al proiectului a fost ca o carte din fondul bibilotecii să câștige atenția oamenilor, care mai apoi ar putea să o împrumute.

Proiectul „O pagină pe zi” a continuat și săptămâna aceasta. Acesta presupune ca tinerii să-și aleagă o carte din fondul bibliotecii, din care urmează să citească minim o pagină. După terminarea lecturii, aceștia împărtășesc opinii despre cărțile citite anterior.

Un subiect important adus în atenția copiilor a fost codul bunelor maniere. În cadrul proiectului „Ora poveștilor” a fost prezentat un material Power Point. După vizionarea materialului, cei mici au luat parte la activități prin care aceștia au pus în pratică ceea ce au învățat.

Pentru elevii din ciclul primar a fost organizată o activitate educativ preventivă, numită „Ai grijă de viața ta”. Cei mici au aflat câteva lucruri elementare din domeniul educației rutiere. Scopul acestei activități a fost de a-i învăța pe micii pietoni reguli elementare, care le-ar putea fi de ajutor.

cnpaulescu.ro

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *