Tragedia care urma să zguduie o întreagă țară, se petrece la data de 24 iulie 2019, când Alexandra Măceșanu urcă în mașina lui Gheorghe Dincă. În dimineața zilei următoare, adolescenta de 15 ani sună de 3 ori la 112. La ora 6 , din dimineața zilei de 26 iulie, polițiștii primesc mandatul de percheziție. Odată ajunși la fața locului, aceștia găsesc rămășițe umane aflate într-un cazan de pe propietatea principalului suspect, precum și bijuterii. Acestea au fost transportate la scurt timp la Institul de medicină legală.

La 24 de ore după vizita anchetatorilor, Gheorghe Dincă își recunoaște ambele crime, atât în cazul Alexandrei cât și al Luizei.

La 28 iulie, lumea protestează în două locuri din țară. Unul dintre proteste a fost organizat în București, acolo unde, 1000 de persoane strigau: „Și eu sunt Alexandra”. Alte 200 de persoane au strigat din fața curții lui Gheorghe Dincă: „Alexandra a sunat, tu nu ai acționat!”.

La 30 iulie, președintel Klaus Iohanis își exprimă regretul cu privire la cazul Caracal dar și pentru cel de la 10 august 2018. Critică activitatea MAI și vorbește despre măsurile care vor fi luate în acest context. La 2 august, unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu declară că ADN-ul găsit din oasele găsite la locul tragediei este al fetei.

Familia Luizei Melencu depune o cerere la DIICOT prin care cere daune morale, la 7 august 2019. Trec alte 7 zile și sunt găsite rămășițele unei fete cu vârsta cuprinse între 15-19 de ani.

Cristian Ovidiu Popescu, procurolul care a stat până la 6 dimineața pentru a intra în casa agresorului , a fost pus sub invinuire de către Procurorii secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

Un bărbat de 46 de ani, pe nume Ștefan Risipițianu a fost reținut pentru violare victimei Luiza, la data de 27 noiembrie. La 15 ianuarie 2020 Ștefan Risipițianu și Gheorghe Dincă au fost trimiși în judecată pentru crimele comise. La 15 februarie, după trecerea a 10 luni de la dispariția celor 2 fete se organizează un protest prin care oamenii își exprimă nemulțumirea cu privire la modul în care au acționat autoritățile.

Gheorghe Dincă contestă arestul preventiv, la 17 iulie 2020, cerea fiind uleterior respinsă.

Iar azi, 24 iulie se împlinește un an de la tragedia care a zguduit o țară întreagă.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *