Noi cazuri de pestă porcină africană

Membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor au fost convocați în ședință după ce, pe 1 februarie 2020, în mediul sălbatic de pe teritoriul județului Buzău s-au confirmat trei cazuri de pestă porcină africană (PPA), două în Fondul de vânătoare 21 – Gura Sărății și unul în Fondul de vânătoare 41 – Beceni.

 Direcția Sanitar – Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău a întreprins măsurile legale care se impun la confirmarea unui caz de PPA. În prezent, la nivelul județului Buzău sunt confirmate 44 de cazuri de PPA la mistreți în 16 fonduri de vânătoare și 5 focare la porcul domestic, în 4 localități, respectiv Șuchea (comuna Cănești), Boboc și Roșioru (comuna Cochirleanca) și Sudiți (comuna Gherăseni).

Mai există o suspiciune de PPA în localitatea Dealul Viei, din comuna Merei.
Totodată, având în vedere atenționarea meteorologică de cod galben ce vizează și județul Buzău, fiind prognozate ninsori și intensificări ale vântului, domnul prefect Leonard Dimian s-a asigurat că toate instituțiile sunt pregătite să intervină în cazul unor situații deosebite, generate de condițiile meteorologice.

Sursa – Institutia Prefectului Judetul Buzau

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *