Premierul interimar al României, Nicolae Ciucă, a anunțat în urmă cu puțin timp, că starea de alertă va fi prelungită oficial astăzi, în ședința de Guvern care se desfășoară începând cu ora 10:00 la Palatul Victoria.

„S-a luat o decizie. Domnul Raed Arafat a explicat deja în conferința de presă de aseară că nu se produc modificări față de hotărârea anterioară, excepție modul de transport în interior telecebinelor. Vom analiza proiectul de Hotărâre de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă și cu această ocazie infirmăm și fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou”, a anunțat Ciucă.

Astăzi va fi adoptată în primul rând prelungirea stării de alertă cu o lună, începând cu 14 decembrie, cu restricțiile prevăzute de Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență de joi, 10 decembrie. 

Totodată, pe masa Guvernului se află 20 de proiecte de hotărâre, printre care cel pentru adoptarea măsurilor pentru reducerea epidemiei de coronavirus în prelungirea stării de alertă, cel pentru Reforma educației timpurii, pentru infrastructura școlară și preșcolară, finanțat prin Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum și cel pentru stabilirea bugetului recensământului de anul viitor.

Mai multe detalii pe Realitatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *