Nicolae Ciucă a condamnat impozitarea pensiilor militare

Ministrul Apărării, a condamnat, astăzi, într-o intervenție publică, impozitarea pensiilor speciale, spunând că militarii merită pe deplin pensia de serviciu ținând cont de restricțiile și îndatoririle pe care la au în timpul activității.

Pensiile militarilor nu sunt pensii speciale!

De la Alexandru Ioan Cuza până în prezent militarii au beneficiat de pensii de serviciu. Îndatoririle legale ale militarilor față de țară continuă și după ce trec în rezervă, spre deosebire de orice alte categorii de salariați.
Pe timpul activității, militarii au aproape cea mai mică grilă de salarizare dintre bugetari, cu toate că sunt permanent la ordin, stau aproape toată viața departe de familie, participă la misiuni de război sau sunt prin poligoane și, foarte important, au restrânse mai multe drepturi constituționale.

Militarii nu au voie să aibă încă un serviciu sau propria afacere, nu au dreptul să se asocieze în sindicate, nu pot face grevă, iar libertatea lor de circulație este restrânsă pentru că au nevoie de aprobări când părăsesc garnizoana sau țara.

Spre deosebire de celelalte categorii de bugetari, militarii nu beneficiază de: libertatea întrunirilor, libertatea de exprimare și dreptul de a fi ales.

Militarii sunt pregătiți să intervină în orice oră din zi sau din noapte în sprijinul populației la pace, pe timp de război sau în situații speciale și, dau aici un singur exemplu, situația pe care o trăim în prezent, generată de pandemia Covid-19.

Cred că este foarte important să înțelegem că nu putem schimba regulile fără să analizăm nici sistemul în sine, nici implicațiile, și nu mă refer aici doar la cele financiare, ci la întreaga funcționalitate și particularitate a sistemului, la resursa umană – pentru că specialiștii se formează în timp, cu efort și costuri – și, peste toate, impactul bugetar al acestei modificări nu este relevant în tot ansamblul financiar.

Fiecare militar este conștient că, atunci când depune jurământul, își asumă riscurile, își asumă responsabilitatea a ceea ce înseamnă apărarea ţării chiar cu preţul vieţii, ştie care sunt limitările, constrângerile şi, din nou, drepturile restrânse, că va avea o viață plină de privațiuni, pentru că asta este viaţa de militar. Militarii înțeleg situația dificilă generată de actuala pandemie, dar au încredere că țara îi respectă pentru sacrificiul lor.

După ce am prezentat aceste informații, conchid cu o întrebare: dacă trebuie să fim egali la pensionare nu ar fi corect să fim egali și pe timpul vieții active?”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Popescu Roberto George

-

2 comentarii la „Nicolae Ciucă a condamnat impozitarea pensiilor militare

 • 18/06/2020 la 15:38
  Permalink

  Lasa domnu GHENERAL ca poti trai si cu7000 de lei,dar tu sigur ai cu mult mai mult,iar grosul militarilor pensionari au sub aceasta suma ,urlati acum pt ca e sigur ca legea asta este PERFECT CONSTITUTIONALA.

  Răspunde
 • 18/06/2020 la 18:33
  Permalink

  Domnule când ai hotărît să lucrezi in armată ai luat în calcul aventajele și dezavantajele se pare că aveți Numai avantaje , un loc de muncă călduț,fără efort fizic și intelectual, cu salariu foarte bun pt zero efort, ieșit la pensie la 45 ani când alți muncesc obligatoriu până la 65 ani ,nu este obligatoriu sa ramai in armată poți trece la privat și să muncești până mori. Și dacă mă uit în urmă se pare că o parte din pensionarii militari sunt criminali nedovediti au tras în manifestanți la revoluția din 89, iar noi ai rasplatim cu pensii speciale.Tb să dispară asemenea privilegii,dacă aveți restricții treceți in rezervă și lucrați la privat nu va obliga Nimeni sa ramaneti in armată.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *