Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului(DGASPC) Buzău a fost vizate în ultimele săptămâni de mai multe controale. Din 37 de unități subordonate DGASPC Buzău, la un număr de 6 dintre acestea au fost constate nereguli.

În perioada 10-14 iulie 2023 au fost efectuate controale tematice de către DSP Buzău, DSV Buzău, IPJ Buzău, ISU Buzău, ITM Buzău, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Buzău, în coordonarea Instituției Prefectului în toate structurile rezidențiale din subordinea DGASPC Buzău, reprezentând un numar de 36 servicii sociale.

Din centralizarea tuturor măsurilor dispuse de instituțile de control s-a constatat că unele dintre acestea (de exemplu: igienizarea unor spații, transmiterea de documente, monitorizarea temperaturii în spațiile de depozitare alimente, asigurarea cu termometre a spațiilor frigorifice , etichetare alimente, înlocuire vesela cu mânere de lemn, asigurare trusa de prim ajutor, 1 inscripționare sectoare de activitate în bucătării, inscripționare ustensile de curățenie) sunt fie îndeplinite, fie în curs de îndeplinire.

Au fost emise 4 sancțiuni avertisment și 10 sancțiuni cu amendă pentru un număr de 6 unități din cele 37 controlate. Dintre aceste sancțiuni cu amendă, 4 au fost stabilite în sarcina unor angajați, iar 6 în sarcina DGASPC Buzău. Valoarea totală a amenzilor stabilite în sarcina DGASPC Buzău este 45.500 lei, suma achitată în termenul de 15 zile fiind de 5.050 lei.

Neagu a făcut declaraţiile respective în cadrul şedinţei ordinare a CJ Buzău, când au fost dezbătute şi concluziile raportului privind controalele efectuate în centrele rezidenţiale pe parcursul lunii trecute.

Preşedintele CJ a punctat că „responsabilităţile vin de sus în jos”. „În judeţul Buzău nu au fost probleme deosebite. Cred că trebuie tratate nu numai efectele, cred că ar trebui tratate cauzele cu mare atenţie pentru că, din punctul meu de vedere, responsabilităţile vin de sus în jos. O mare parte din bugetul CJ se duce către DGASPC, din nefericire, dar eu sper să intrăm într-o normalitate, tot ce a însemnat guverne de până acum au făcut în aşa fel încât să subfinanţeze sistemul de protecţie socială în general. Eu îmi aduc aminte că norma de hrană a persoanelor adulte şi a copiilor nu fusese reactualizată şi atunci ne întrebăm de ce se întâmplă şi cum sunt tratate alimentar persoanele respective”, a precizat Petre Emanoil Neagu.

Acesta a mai transmis că în urma verificărilor nu au fost descoperite nereguli majore, trăgând un semnal de alarmă asupra unor proceduri dispuse la nivelul anumitor instituţii. „Stăm foarte bine, că mai sunt probleme… Au fost controale într-adevăr, dar abuzul de justiţie duce la injustiţie. Aşadar, trag un semnal de alarmă, zâmbind. Dacă nu depăşim povestea asta de vătaf, nu o să facem niciodată nimic. Sunt anumite instituţii care arată doar cu degetul, trebuie să faci aia, să faci aia, dar tu ce faci să nu se întâmple lucrurile astea? Îmi vine să zâmbesc, pentru că nu au fost două etichete pe o coadă de mătură. E ca în povestea, lăsaţi-mă şi pe mine să dau o amendă, să dau bine la televizor. Au fost probabil şi lucruri care trebuie remediate. Nu curge lapte şi miere, dar noi suntem într-un echilibru”, a mai declarat preşedintele CJ Buzău.

Gabriela Firea a protejat ilegalitățile unui centru de plasament din Buzău!

Gabriela Firea, fostul ministru al familiei, tineretului și egalității de șanse a protejat ilegalitățile comise într-un centru de plasament din Buzău. Un angajat al centrului i-a cerut ajutorul printr-o petiție, dar a venit la Buzău să facă o campanie de imagine în centrele rezidențiale. Persoană vizată, soție de preot, o apropiată a social democraților.

PSD stă pe un butoi de pulbere! Avem dovada că Gabriela Firea a fost sesizată privind o serie de ilegalități comise de o directoare ce conduce Serviciul Rezidențial Aprtamente Buzău, adică apartamentele destinate tinerilor ce se află în centrele de plasament.

Corina Braniște este directoarea SRA Buzău, fiind acuzată că a participat la furtul copanelor de pui, a dulciurilor de Crăciun destinate copiilor din centre și la mai mulți metri cubi de lemne, pe când conducea Centrul de Plasament din Beceni, conform angajatului care a înaintat petiția către Gabriela Firea.

Firea a mers în „campanie” la Buzău! Nu a văzut și nu a auzit nimic

După ce un angajat a înaintat Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Gabriel Firea s-a deplasat la Buzău, însă să vadă cât de frumos și armonios este la Buzău. S-a și pozat cu beneficiarii centrelor de plasament, că de, nevasta lui Pandele se afla într-o amplă campanie de imagini, fără a le blura fețele minorilor.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse îi recoamndă petentului să se adreseze CJ Buzău

Ne-am obișnuit ca instituțiile statului să arunce sesizările de la o instituție la alta. Spre exemplu, în urma sesizării, Ministerul Familiei l-a redirecționat pe petent să se adreseze DGASPC Buzău și Consiliului Județean Buzău, insituțiile cărora SRA Buzău se subordonează. Nimic întâmplător, două insituții conduse de PSD, să nu mai adăugăm că secretarul general al CJ Buzău are un grad de rudenie cu șefa SRA Buzău – Corina Braniște, conform unor surse din DGASPC.

Ce legătură are soțul Corinei Braniște cu PSD?

Preotul din Beceni, Sorin Braniște, câștigă anual 506,25 EURO (2.504 de LEI) pentru închirierea unui spațiu în favoarea Maxi Farma, conform unei declarații de avere din 2018. O chirie extrem de mică, având în vedere că în centrul Buzăului o farmacie poate plăti chiar și 5.000 de euro pentru un spațiu comercial.

Dacă facem o comparație, parcările edilului Constantin Toma sunt mult mai profitabile decât un spațiu comercial închiriat unei farmacii, având în vedere că în unele locuri s-au vândut chiar și cu 2.000 de euro.

Foto: sanatateabuzoaiana.ro

Directoarea zonală a Maxi Farma, este social democrata Oana Gheorghiu, consilier local la Primăria Municipiului Buzău, condusă de Constantin Toma.

Sesizarea angajatului SRA Buzău:

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *