Andreea Ciolacu, nepoata președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost angajată fără concurs drept consilier personal al președintelui interimar al Institutul Cultural Român, scrie Europa Liberă.

Culmea e că, cu doar câteva zile în urmă, Marcel Ciolacu critica guvernul liberal pentru angajările pe pile: ”Nu au nicio limită! Şi-au angajat toate rudele, coafezele, chelnerii şi cioclii la vârful statului!”.

Ea a fost angajată în aprilie 2020, după ce anterior lucrase la ALCOM SRL, firma deținută chiar de Marcel Ciolacu în Buzău, dar fusese și consilier al unui secretar de stat.

ICR a găsit soluția pentru a ocoli concursurile de angajare și detașările, astfel că angajarea de consilieri personali a ajuns un fenomen în instituție, potrivit Europa Liberă. După ce persoana ocupă un post la cabinetul demnitarului fără concurs, urmează numirea temporară a acesteia pe poziția vizată, eludându-se astfel procedura de concurs.

Alte cunoștințe de la Buzău

Potrivit Europa Liberă, familia Ciolacu este reprezentată la ICR și de prietenii buzoieni. Vorbim despre soția lui Viorel Pietrăreanu, care acum este adjunct al directorului ICR Bruxelles, Liliana Țuroiu. Viorel Pietrăreanu era numit de Ciolacu în 2016, al „treilea frate”.

Adriana Pietrăreanu a fost numită adjunct la ICR Bruxeleles în decembrie 2017, în primul „pachet” de directori audiați în timpul mandatului Lilianei Țuroiu, prin intermediul președintelui Comisiei de cultură din Senat, Lucian Romașcanu, cel care, după cum am amintit mai sus, a obținut și postul de ministru atunci când Marcel Ciolacu s-a aflat în cercul de decizie din jurul lui Liviu Dragnea, pe când acesta conducea PSD. Presa a relatat că Romașcanu și Ciolacu se știu din copilărie, fiind chiar rude prin alianță, informează Europa Liberă.

Citește întregul aricol aiciEuropa Liberă.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *