Ludovic Orban a declarat în această seară la un post de televiziune că nu se va pune problema unui lockdown după alegerile din decembrie, punctând că zvonurile lansate de PSD sunt doar „o minciună gogonată”.

„Adversarii noștri au lansat un zvon că după 6 decembrie va fi lockdown, vreau să spun că e o minciună gogonată! Noi am luată măsuri drastice de restricție. Am mutat învățământul pe online, am închis piețele, au decis carantinarea, iar rezultatele se văd. În săptămâna asta a fost un trend de scădere.

Deja cumulat pe 7 zile, avem un trend clar de scădere cu peste 5 mii de cazuri. Măsura carantinării a fost foarte bună. Descreșterea se accentuează pe măsură ce se respectă regulile. Toate măsurile cumulate au dus la aceste reyultate. Au fost prognoze că vom avea 50 de mii de infectați, eu le-am spus că dacă oamenii respectă regulile, ajungem la descreșteri.

Economia nu ne permite un lockdown total, oamenii trebuie să îşi desfăşoare viaţa profesională cât mai aproape de normalitate. Noi am permis şi folosirea unor măşti de bumbac. Amenda vine când nu se poartă masca şi nu are nicio legătură cu neconformitatea măştilor”, a declarat premierul la RomâniaTV.

Mai multe detalii AICI!

Sursa foto – Balkan insight

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *