Peste 32% dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei.

Acestea sunt datele furnizate de Institutul Național de Statistică în 2018. Din aceleași statistici ale INS reiese că 42% dintre copii se află în risc de sărăcie sau excluziune socială și 21,5% trăiesc în privare materială severă .

Am asistat în ultima perioadă la o luptă politică ieșită din comun, de cea mai joasă speță, fiecare încercând să pună botul la bucata cea mai mare de ciolan.Toți promit marea cu sarea, toți mint cu nerușinare dar de fapt nimeni nu a mai facut mai nimic in ultimii zeci de ani.

Vă doresc să coborâți din caleștile voastre de cristal in mediul rural și să vedeți în anul 2019 cum un copil riscă să cadă într-o toaletă infectă, sau cum merg până la școală cu noroiul până la gât, sau mai rău „se ceartă”cu ursul pe drum şi multe altele care nu îmi vin acum în minte dar care se petrec.

Dragi politicieni, nu bătrânii care sunt mulțumiți cu 100 de ron la pensie sau asistații sociali care sunt amenințati cu tăierea venitului pentru un VOT reprezintă viitorul României, ci acești copii care au fost aburiți cu câțiva lei amărâți la alocație.

Voi știți cum se crește un copil cu salariu minim?

Stiri Buzau

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *