Printre lacrimi și suspine, redactez acest articol, nu se poate ca o victimă a accidentului din această seară, de pe DN 2B să fie lăsată să moară. Am să vă las mai jos, povestea victimei ce și-a pierdut viață, în timp ce personalul medical dădea raporte și anunța deja decesul.

Prezent la accidentul din această seară de pe DN2B, am mers pentru a vedea despre ce este vorba. Erau două mașini franjuri, pe de o parte și cealtă a drumului, și un camion avariat.

Foarte mulți polițiști au fost prezenți la fața locului. Unul dintre ei era mai preocupat de presă, decât de salvarea victimelor, am să vă las un citat al unui polițist, e halucinant:

,,Vi se pare ceva interesant că e un om mort acolo, vreți să vă mai uitați și mâine pe filmări? Vă rog să plecați de aici, să îmi pot face meseria. Este un câmp infracțional aici! Haideți, plecați odată!”

O mare parte dintre polițiști (probabil fiind analfabeți sau ”proști cu acte”), nu au cunoștiințe minime de prim ajutor sau dacă au, sunt doar fictive. Mai preocupați erau polițiștii de jurnaliști, în timp ce omul acela mai avea o șansă la viață.

Victimele conștiente au fost transportate la spital, însă o victimă inconștientă a fost lăsată să moară.

,,Da, au fost transportate 3 victime conștiente. Restul sunt decedați în mașini”, a declarat o asistentă medicală de pe ambulanță, la telefon.

Victima se afla în autoturism, zăcea printre fiare și cioburi de parbriz, iar pompierii puneau o pătură izotermă, ce se folosește de obicei după ce se declară decesul.

De ce spun că oamenii sunt lăsați să moară? La asemenea accidente, se procedează la triajul victimelor, iar apoi la prim ajutorul și transportul la spital. Victimele conștiente sunt transportate la spital, însă victimele inconștiente sunt lăsate să zacă în autoturisme.

Personalul medical este obligat să acorde prim ajutorul și victimelor inconștient, deoarce sunt șanse ca viața lor să fie salvată. Potrivit protocolului medical, decesul se constată doar după 45 de minute de resuscitare cardio pulmonară (RCP).

În timp ce toată lumea anunța că sunt decedați la fața locului, ofițerul de presă la IPJ anunță că nu este niciun decedat. Să fie oare ceva la mijloc? Vă spun eu, ei nu pot declara decesul decât după 45 de minute, așa că vor mai aștepta să poată declara decesul.

Update: La apoximativ o oră de la anunțul accidentului, IPJ Buzău a anunțat decesul unei peroane.

Când RCP se aplica, repornirea inimii și a respirației se realizează cu success la 4 din 10 pacienți.

RCP poate să includă:

  • Compresii toracice repetate
  • Socuri electrice pentru a reporni inima
  • Respiratie gura la gura
  • Umflarea artificiala a plamanilor cu masca deasupra nasului si
  • a gurii sau cu tub introdus in trahee

Oameni buni, în locul răposaților (Dumnezeu să îi ierte), puteam fi EU sau chiar VOI, trebuie să facem ceva, oamenii ăștia n-au niciun Dumnezeu. Nu știu cum mai pot pune capul pe pernă.

Dacă nu luăm atitudine, vom ajunge și noi ca iei, între patru scânduri, nevinovați!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *